Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Stor succé för Appelgren och González — klara för kvalfinal

ANNONS

Daniel Appelgren och Miguel González vann den tredje kvalomgången i WPT-kvalet. Detta innebär att paret är klara för kvalfinal i Malmös WPT-kval.

I går inleddes kvalet till Malmös World Padel Tour-tävling. Flera svenskar deltar i tävlingen för att försöka få en plats i huvudrundan. En av svenskarna som deltar är Daniel Appelgren (335) som spelar tävlingen med spanjoren Miguel González (97).

Paret klev in i turneringen i går och vann i deras debut tillsammans. I dag väntade den tredje kvalomgången i Malmös WPT-kval. På andra sidan nätet stod det högre rankade paret Mario Huete (84) och Álvaro Meléndez (82). Två spelare som har tagit sig till huvudrundan tidigare i år.

Matchen fick avgöras i ett trejde set efter att Appelgren och González säkrat det andra setet.

I det avgörande setet lyckades det svensk-spanska laget att vinna ett tidigt break och behöll sedan ledningen. Efter nästan två timmar stod till slut Daniel Appelgren och Miguel González som segrare med resultatet 3-6, 6-4, 6-4. 

Det här innebär att Appelgren och González är klara för kvalfinal. Den avgörande matchen spelas i morgon och paret ställs då mot vinnaren i mötet mellan Antón Sans/David Gala och Diego Gil/Iñigo Jofre. 

Vid vinst i morgon väntar huvudrundan av World Padel Tour-tävlingen i Malmö.


ARKIV: Sjuka bollen: "Publiken i Menorca är i extas"

Den här artikeln handlar om: