TÄVLINGAR
Premier Padel

EXTRA: Premier Padel ställer in sista Major-tävlingen efter dödsorkan

ANNONS

Premier Padel ställer in den kommande Major-tävlingen i Acapulco, Mexico. Anledningen är att landet under den senaste veckan har skakats av en orkan där minst 48 personer har dött och flera uppges vara saknade.

Orkanen Otis har lamslagit Mexico under den senaste veckan. Vindar nådde som mest 73,8 meter per sekund när Otis nådde kusten vid Acapulco, men orkanen avtog senare i styrka.

Tidigare i veckan meddelade guvernören för delstaten Guerrero att 45 personer har dött och att 47 personer uppges vara saknade efter orkanen. 

Den avslutande Major-tävlingen i Premier Padel skulle ha spelats i Acapulco 27e november till 3e december. Men av förklarliga skäl har nu organisationen valt att ställa in tävlingen, det uppger den spanska tidningen Mundo Deportivo.

Andra tävlingen som ställs in 

Beslutet från organisationen har diskuterats med spelarna. Det betyder att årets sista Premier Padel Major-tävling ställs in och att den sista tävlingen för kalenderåret blir Milanos P1-tävling som arrangeras 4e till 10e december. 

Enligt källor till den spanska tidningen överväger Premier Padel att lägga 2023 års tävling i Mexico i januari 2024 istället, innan 2024 års kalender drar igång. Detta är dock inget som är bekräftat. 

Tidigare i år har Premier Padel ställt in P1-tävlingen i Egypten, detta efter oroligheterna i Israel och Palestina. 

Hittills har fem Premier Padel-tävlingar avgjorts i år. Touren har under året köpt upp World Padel Tour och planerar till nästa att arrangera 24 tävlingar runt om i världen. 

Den här artikeln handlar om: