Premier Padel

Flera Premier Padel-spelorter läckta för 2024 — hit kommer världsstjärnorna

ANNONS

Spanien får minst fem Premier Padel-tävlingar under 2024 och Premier Finals kommer att spelas i Barcelona, det uppger den spanska tidningen Mundo Deportivo. 
Här är spelorterna.

Bara för några år sedan var det ovanligt för världstouren i padel att lämna Spaniens gränser. Inför 2024 ser det helt annorlunda ut, sporten står inför en globalisering och internationalisering, i samband med Premier Padels och Qatar Sports Investments uppköp av World Padel Tour ska nu padel leva ut till sin fulla potential och spelas över fler länder och kontinenter. 

Men världens största padel-land, Spanien, kan räkna med flera Premier Padel-turneringar även under 2024. Det uppger tidningen Mundo Deportivo. 

”Spanien måste fortsätta att vara det viktigaste landet i padelvärlden och det kommer det också att vara 2024", sade FIP-presidenten Luigi Carraro till tidningen när han fick frågan om internationaliseringen. 

”Vi vet hur viktigt Spanien är för padel, fansen, varumärkena och media”, sade Rob Mitchell, kommersiell direktör för Premier Padel. 

Premier Finals i Barcelona 

Tidningen rapporterar om att Premier Padels första säsong kommer att avslutas i Barcelona, precis som World Padel Tours Master Final kommer Premier Finals spelas i staden under december månad. 

Även Spaniens huvudstad Madrid får föga förvånande behålla sin lyckade P1-turnering som spelas i september. Den kommer återigen spelas på WiZink Arena. 

Men stor vinnare och nya på Premier Padel-kalendern blir, enligt Mundo Deportivos, uppgifter Andalusien. Av de fem tävlingar som kommer hållas på spansk mark blir två av dessa i regionen i södra Spanien. Exakt spelplats är ännu inte klart men förutom den klassiska padelmarken Malaga ligger Sevilla bra till. 

Sevilla, Paquito Navarros hemstad, som har stått utanför WPT-kalendern under de senaste åren är återigen intresserade av att arrangera världspadel nu när Premier Padel står som arrangör. 

Den femte staden är i dagsläget öppen, enligt den spanska tidningen. 

Kandidaterna som nämns är Valencia, Valladolid och Bilbao. I Valladolid har kanske den mest ikoniska WPT-turneringen arrangerats tidigare år mitt på Plaza Mayor. Det återstår att se om det blir spel på den platsen även i framtiden, klart är att publiken hade saknat den turneringen stort om den inte finns med på 2024 års kalender. 

Det är just nu oklart om Sverige är en av de 24 spelplatser Premier Padel kommer till under 2024. 

Den här artikeln handlar om: