Internationell padel

Paquito Navarro om målet för säsongen: ”Jag tycker att Chingotto förtjänar det”

ANNONS

Paquito Navarro har sedan i april delat bana med Federico Chingotto. I en intervju med den spanska tidningen 20minutos berättar spanjoren om samarbetet och målet för säsongen.

Paquito Navarro hade en tuff inledning av säsongen. Spanjoren fortsatte sitt samarbete med Juan Tello utan att nå framgångsrika resultat. Efter bara några tävlingar meddelade paret att de går skilda vägar. 

Världsåttan Paquito Navarro inledde istället ett samarbete med Federico Chingotto och gick tillbaka till backhand-sidan.

”Sanningen är att när jag började med Chingotto kom jag från en väldigt dålig period, jag vann inga matcher. Att försöka spela till höger var en erfarenhet som jag inte ångrar, men jag upptäckte att det inte var min plats. Jag tycker synd om stackars "gato" (Juan Tello, tidigare partner) som tvingades stå ut med mig när jag spelade på den platsen, säger Navarro till 20minutos.

Han fortsätter:

”Med "Chingo" har jag hittat en klassisk forehand-spelare som tar fram min bästa version igen, så jag är väldigt glad och väldigt tacksam gentemot Chingotto” 

Paret har tagit sig till final i både Premier Padel och World Padel Tour, men jagar fortfarande sin första titel tillsammans. En bedrift spanjoren hoppas att dem kan uppnå i år.

”Det är omöjligt att slåss om förstaplatsen, vilket alltid är det mål som sätts i början av året, men vi vill vinna en titel, vilket är en stor glädje som jag tycker att "Chingo" förtjänar. Jag tycker att han har nivån, modet och viljan att få det att hända och jag hoppas att jag kan ge det till honom innan året är slut”, säger Paquito Navarro.

Den här artikeln handlar om: