Foto: World Padel Tour
Internationell padel

Alejandra Salazar om comebacken: ”På en bättre nivå utan smärta”

ANNONS

Alejandra Salazar missade flera tävlingar under sommaren då hon återhämtade sig från sin operation. Nu berättar spelaren för den spanska tidningen 20minutos om tiden utanför banan och om comebacken.

Alejandra Salazar meddelade i början av juni att hon skulle vara borta från banan ett tag på grund av en armbågsskada. Hon hade spelat med besvär i sin högra armbåge i över två år och upplevt ett begränsat rörelseförmåga som hindrade henne både under träning och matchspel. 

”Det svåraste är dagen då du bestämmer dig för att du ska opereras och du blir rädd för att operationen inte kommer att gå bra och att du kanske redan har spelat din sista turnering. Även om jag är positiv och har opererats mer än en gång, har du fortfarande den där oron att du kanske inte kommer att spela igen. Å andra sidan var den bästa dagen den dag jag spelade för första gången och jag hade ingen smärta. Då sa jag: "Wow, vad bra att jag gjorde operationen””, säger Salazar till 20minutos.

Hon fortsätter:

”Jag minns inte att jag grät, men jag var överlycklig, väldigt glad och motiverad att börja träna eftersom jag kunde se att jag kunde vara på en bättre nivå än tidigare utan smärta och utan den begränsningen i min armbåge”.

I slutet av augusti återvände Salazar till banan och har sedan dess spelat fem turneringar. 

”Jag känner mig faktiskt ganska bra med tanke på den belastning vi har haft med alla turneringar vi har spelat i år. Jag opererade armbågen för tre månader sedan och min comeback på banan kunde inte ha varit bättre. I den första tävlingen kände jag mig väldigt rörlig i armen, utan smärta, och att tävla på det sättet är underbart”. 

Alejandra Salazar inledde ett samarbete med Sofia Araujo när hon återvände till banan. Spelaren berättar att målet för i år är att stärka samarbetet och vinna en turnering:

”Jag tror att vi fortfarande befinner oss i en utvecklingsprocess. Mitt mål är att upprätthålla visionen efter så många år och nu kombinera det med de nya utmaningarna med byte av partner, vilket är ganska tufft. Förhoppningsvis kan vi vinna en turnering, målet är att fortsätta stärka samarbetet och vinna en turnering”.


ARKIV: Läckert konstslag från Bea Gonzalez. 

Den här artikeln handlar om: