Foto: FIP
FIP-turnering

Windahl och Vasquez förlorade FIP-finalen efter dubbla tiebreak

ANNONS

Daniel Windahl och Simon Vasquez förlorade FIP-finalen i Italien.
Motståndarna vann matchen efter dubbla tiebreak.

Under veckan har en FIP Star-tävling avgjorts i Italien. Startfältet i tävlingen var starkt för en FIP-tävling där Alejandro Arroyo och Eduardo Alonso var förstaseedade medan Pablo Cardona och Iván Ramirez var andraseedade. 

Daniel Windahl och Simon Vasquez har stått för imponerande prestationer i turneringen och besegrat flera högre rankade par. I kvartsfinalen vann svenskarna över tredjeseedade Nacho Sager och Mario Del Castillo i raka set. 

I semifinalen fortsatte svenskarna att leverera och slog ut finalseedade Ivan Ramirez och Pablo Cardona. En otrolig seger för svenskarna som besegrade motståndarna, rankade 43 och 39 på World Padel Tour.

Finalen

I finalen ställdes Daniel Windahl och Simon Vasquez mot Javi Barahona och Javi Garcia som vann över turneringens ettor i semifinalen. 

Windahl och Vasquez fick en bra start i finalen och vann break till 2-1. Men motståndarna utjämnade ställningen och vann sedan fyra raka game till 5-2. 

Svenskarna släppte dock inte taget om setet utan stod för en stark comeback och utjämnade ställningen. Ett tiebreak fick avgöra den första delen av matchen där motståndarna var starkare.

Dubbla tiebreak

I det andra setet inledde motståndarna med att vinna break och ta en 3-1-ledning. Men svenskarna hittade tillbaka in i matchen efter flera “Golden Points”. Ett tiebreak fick tillslut avgöra det andra setet. 

Javi Barahona och Javi Garcia var för andra gången starkare efter ett jämnt avgörande. Motståndarna vann det andra tiebreaket med 8-6 och stod tillslut som segrare. 

Resultatet skrevs till 7-6, 7-6. 

Under nästa vecka spelar Daniel Windahl och Simon Vasquez en FIP-tävling på hemmaplan.

 


Arkiv: Världsettorna för tuffa – trots starkt andra set av Windahl/Solano.  

Den här artikeln handlar om: