Succén fortsätter — Windahl och Vasquez klara för final

ANNONS

Daniel Windahl och Simon Vasquez är klara för final i Italien.
Paret stod för en otroligt imponerande seger under eftermiddagen.

Under veckan avgörs en FIP Star-tävling i Italien. Startfältet i tävlingen är starkt för en FIP-tävling där Alejandro Arroyo och Eduardo Alonso är förstaseedade medan Pablo Cardona och Iván Ramirez är andraseedade.

Det svenska laget bestående av Daniel Windahl (54) och Simon Vasquez (109) stod för en imponerande bedrift under gårdagen. Paret besegrade tredjeseedade Nacho Sager och Mario Del Castillo i raka set.

Resultatet innebär att man i eftermiddag ställdes mot andraseedade Ivan Ramirez och Pablo Cardona i semifinal.

Tiebreak fick avgöra första set

Windahl och Vasquez fick en bra start på matchen. Svenskarna vann break till 2-1 och utökade sedan ledningen till 3-1 efter flera räddade breakbollar. Det var jämna game i första set där flera game fick avgöras i “Golden Point”. Det svenska laget hade senare i matchen flera chanser att ta ledningen till 5-3, men tappade det till 4-4.

Windahl och Vasquez fortsatte att prestera på banan och vann break fram till en 6-5-ledning efter en magisk räddning av Windahl utanför buren. Svenskarna fick sedan en setboll men missade den, vilket resulterade i att ett tiebreak fick avgöra första set.

I den avgörande delen av första set var svenskarna starkast och tog hem setet efter 7-4 i tiebreak.

Vann i raka set

Andra set blev också en jämn historia. Vid 3-2-ställning lyckades svenskarna att vinna break och säkra ledningen i setet. Windahl och Vasquez fortsatte att levera på banan och stod tillslut som segrare.

Resultatet skrevs till: 7-6, 6-3.

Det är en otrolig seger för svenskarna som besegerar motståndarna, rankade 43 och 39 på World Padel Tour.

I morgon väntar final mot fjärdeseedade Javi Barahona och Javi Garcia som besegrade turneringens ettor i semifinalen.

Matchen går av stapeln som morgondagens andra match. Förmodligen startar bataljen ungefär 12:00. PadelDirekt kommer att uppdatera om tid och det kommer att gå att streama matchen via sajten.

Arkiv: Världsettorna för tuffa – trots starkt andra set av Windahl/Solano.