Foto: FIP
World Padel Tour

Bela bekräftar: Deltar inte i nästa WPT-tävling — riskerar att missa Masterfinalen

ANNONS

Fernando Belasteguín kom inte till start i Nederländernas WPT-tävling. Nu bekräftar spelaren att han även missar nästa tävling.

Fernando Belasteguín och Mike Yanguas blev tvungna att dra sig ur förra WPT-tävlingen på grund av att “Bela” hade drabbats av skadeproblem. 

Nu berättar legendaren på Instagram att han även missar WPT-tävlingen på Menorca. 

— Som ni redan vet missade jag turneringen i Amsterdam. Jag kommer att missa Menorca. Jag har en skada i min armbåge på grund av överansträngning. Jag vet redan väldigt väl vad en skada på senan (i armbågen) är. Jag kommer att ta det väldigt lugnt och låta den läka.

Han fortsätter

— Jag vill avsluta året med att spela de sista turneringarna. Det är ett år med många tävlingar så jag kommer att träna på morgnar, eftermiddagar och nätter för att återhämta senan ordentligt. Jag vill vara tillbaka på banan så snart som möjligt. 

Det är för närvarande oklart om “Bela” kommer att kunna spela WPT-tävlingen i Malmö. Spelaren riskerar även att missa biljetten till Masterfinalen då han endast är 10 poäng från en 17:e plats i WPT-racet. Topp 16-spelarna med flest rankingpoäng från 2023 får en plats i tävlingen. 

Det skulle vara första gången som Bela missar tävlingen på grund av för få poäng. 

 


ARKIV: Se den fina bollen mellan Galan/Lebron & Yanguas/Nieto på WPT Stockholm. 

Den här artikeln handlar om: