Foto: Bildbyrån
World Padel Tour

Officiellt: Windahl och Vasquez får wildcard till Malmös WPT

ANNONS

Det är bara några veckor bort till årets upplaga av Malmö Padel Open. Nu bekräftar tävlingsledningen första wildcardet till huvudrundan.

Mellan 7e och 12e november avgörs World Padel Tour i Malmö. Det blir tredje året i rad tävlingen besöker staden. Nu har tävlingsledningen offentliggjort att Daniel Windahl och Simon Vasquez får första wildcardet till huvudturneringen. 

— Både Daniel och Simon är spelare på herrsidan som verkligen vill utveckla sig själva och svensk padel och med det utmanar världseliten och det är egenskaper och inställningar som vi från Swedish Padel Open-organisationen gärna supporterar, säger Urban Johansson, Tournament Director Swedish Padel Open i ett pressmeddelande. 

Han fortsätter:

— Det har hela tiden varit vår ambition att lyfta fram våra svenska stjärnor i den här underbara sporten och vi hoppas att alla padelfans i Sverige gör gemensam sak och fyller Malmö Arena på onsdag när de går sin första match. Låt publiken bli den tredje spelaren på centercourten och hjälpa grabbarna. 

Windahl och Vasquez: "Formen är bra"

Daniel Windahl och Simon Vasquez fick wildcard tillsammans i fjolårets WPT-tävling i Stockholm. Då lyckades paret vinna set men föll i en tresetare. Nu väntar en ny chans i Malmö.

— Formen är bra, träningarna känns bättre och bättre. Resultaten har varit bra på FIP-touren mot tuffa par och vi tror definitivt vi kan bli ännu bättre till Areco Malmö Padel Open, säger Daniel och Simon.

Huvudturneringen inleds tisdag den 7:e november 2023 och sedan går finalerna av stapeln på söndagen den 12:e november. Fler wildcards väntas inom kommande perioden.

 


ARKIV: Se den fina bollen mellan Galan/Lebron & Yanguas/Nieto på WPT Stockholm. 

Den här artikeln handlar om: