Foto: A1
A1 Padel

Cristian Gutiérrez om A1 och WPT: ”Det är inte så stor skillnad i nivå”

ANNONS

Legenden Cristian Gutiérrez har under de två senaste åren spelat på A1-touren. I en intervju med den spanska tidningen Marca ger spelaren sina tankar om tourens nivå och hans framtid.

Cristian Gutiérrez är en av de största spelarna i sportens historia. För två år sedan valde han att lämna World Padel Tour för att börja spela på A1 Padel. Nu berättar spelaren om tourbytet:

— Jag valde att byta eftersom jag kände att i den andra touren var det redan svårt för mig mentalt och på en konkurrenskraftig nivå. Många unga killar började spela, det var väldigt svårt för mig. Jag tror att det var bra att ta ett steg åt sidan till en annan tour som är lite lägre nivå, men i slutändan när du kommer in och ser killarna, är de inte så långt borta, säger Gutiérrez till Marca.

Han fortsätter:

— Det kändes som en hel värld bort, men det är inte så stor skillnad på nivån. Nu hör jag att flera World Padel Tour-spelare vill flytta hit, och det betyder en hel del saker.

Gutiérrez berättar även att det bästa skulle vara en världstour för alla, men att det kommer bli svårt att uppnå: 

— Helst skulle det bara vara en tour för alla, men jag kan säga dig att det är väldigt komplicerat och nästan omöjligt. I slutändan är det två helt olika ägare som vill ta padeln till toppen och det innebär att ingen vill sänka sina förväntningar och sin turneringsnivå för att delta någon annanstans. För sponsorerna, för folket det här är en sport där det inte kan finnas två. Sedan tvingar varje tour dig att skriva på ett exklusivitetskontrakt, eftersom det är en lögn att alla är gratis. Det är komplicerat.

Gutiérrez: “I dag har jag roligare"

Cristian Gutiérrez avslutar intervjun med att berätta att han vill spela padel i många år till så längre kroppen håller: 

— Jag hoppas på betydligt längre.. Min idé just nu är att fortsätta, tidigare led jag mycket eftersom jag var tvungen att vinna och nå finalen. Idag har jag roligare även om jag spelar för att vinna, i allmänhet har jag en bättre tid. När du är yngre och de förväntar sig att du ska vara där då är det värre, nu är jag mer avslappnad.

Den här artikeln handlar om: