Foto: World Padel Tour
Internationell padel

Franco Stupaczuk om samarbetet och säsongen med Martin Di Nenno på World Padel Tour

ANNONS

Martin Di Nenno och Franco Stupaczuk har haft en imponerande säsong. Duon har vunnit sex titlar och varit säsongen stora utmanare. I en intervju med den spanska tidningen AS berättar Stupaczuk om säsongen och samarbetet.

“Los Superpibes” Martin Di Nenno och Franco Stupaczuk har vunnit sex titlar i år och utmanat säsongens stora giganter Agustín Tapia och Arturo Coello om vinsterna. Paret inledde året med att vinna första Premier Padel-turneringen men i World Padel Tour tog det tolv turneringar innan argentinarna stod som segrare.

— Martin och jag hade alltid uppnått bra resultat tillsammans, och jag förväntade mig att vi skulle ha en bra säsong. Men naturligtvis kom de här giganterna, Tapia och Coello, och började vinna, och ingen märkte oss, vi fanns alltid där och kämpade, säger Stupaczuk till AS

Under säsongen har tre par vunnit titlar på World Padel Tour, Tapia/Coello, Di Nenno/Stupaczuk och Galan/Lebron. Franco Stupaczuk berättar vidare om konkurrenternas styrkor och skillnader

— Jag har fått uppfattningen att Tapia och Coello är mer aggressiva, eftersom de genom att lägga till en vänsterhänt i ekvationen har mer kraft och alternativ för att få över bollen. Coello är också längre än Lebron, men Galan och Lebron är överlägsna i volley, till exempel, vilket är väldigt starkt.

Han fortsätter:

— Vi, Martin och jag, är ett par som spelar padel, och de är mer "showare" och man kan tycka mer om dem. För att ge dig ett exempel: Messi spelar fotboll utan så mycket dribblingar; och Ronaldinho var den utsökta dribblern. Supportern bestämmer sig.

Stupaczuk: "Just nu överväger vi inte en förändring"

Avslutningsvis så avslöjar Stupaczuk att paret fortsätter sitt samarbetet även nästa år. Men spelaren säger samtidigt att allt kan förändras i morgon. 

— Martin och jag kommer fortfarande att vara ett par 2024, det är klart för oss. Just nu överväger vi inte en förändring, men du vet hur det är i padellivet, det som är i dag kan förändras i morgon.

Den här artikeln handlar om: