Internationell padel

Juanfran Torres inför padeleventet på jättearenan: ”Idén är väldigt fin”

ANNONS

Den tidigare Atlético Madrid-spelaren Juanfran Torres och padelspelaren Lucas Campagnolo arrangerar ett välgörenhetsevent med storklubben Atlético Madrid i helgen. 
I en intervju med den spanska tidningen Marca berättar fotbollspelaren om eventet.

Atletico Madrid-ikonen Juanfran Torres kommer återigen att spela på sin före detta hemmaarena, men den här gången med ett racket i handen. Den före detta spanska spelaren har gått samman med Atlético Madrid Foundation och den brasilianska padelstjärnan Lucas Campagnolo i ett välgörenhetsevent.

I en intervju med den spanska tidningen Marca berättar Juanfran Torres om eventet "Play2Help": 

— Idén är väldigt fin, för när jag pratade med Atletico de Madrid Foundation, som jag betraktar som min familj, ville de organisera ett speciellt evenemang och då fick jag idén att det skulle det vara ett padelevenemang och att skapa något magiskt som kunde locka hela världen för padel.  

Han fortsätter:

— Padeln växer kraftigt och jag visste att det skulle få ett stort genomslag eftersom det är den sport i Spanien som utövas mest efter fotbollen. Tillsammans med mitt team, har vi skapat denna möjlighet att erbjuda dem ett evenemang som har som mål att samla in så mycket pengar som möjligt till Atletis stiftelse, och sedan har vi också inkluderat andra stiftelser som jag tycker om väldigt mycket.

Lördagen den 9 september kommer Cívitas Metropolitano-stadion att göras i ordning för att hylla "Play2Help", ett banbrytande evenemang.  

— Vi kommer att ha ett väldigt coolt evenemang med en bana inne i Metropolitano som vi kommer att placera med byggnadsställningar i norra änden mellan målet och läktaren, säger Torres till Marca. 

Juanfran Torres berättar även hur mycket han uppskattar sporten:

— Jag trodde inte att jag skulle gilla det (padel) så mycket, men jag rör knappt fotbollen längre. Jag känner många proffs, jag följer turneringarna, jag gillar det mer och mer och jag tränar det. Det är inte lika komplicerat som tennis men det är komplicerat och sedan när du ser proffsen spela inser du att det är som i fotboll. Jag vet hur man spelar fotboll och sedan när du ser ett proffs spela förändras allt.

"Jag är väldigt exalterad"

Padelspelaren Lucas Campagnolo berättade nyligen för tidningen Mundo Deportivo om hans tankar inför eventet:

— Jag är väldigt exalterad och för några dagar sedan följde jag med dem till stadion. Jag gillar verkligen fotboll, jag är ett stort fotbollsfan, och att föreställa mig en padelbana i en sådan här miljö kommer att bli otroligt. Jag skulle älska om alla kunde komma eftersom det, bortsett från själva tillfället, är det ett välgörenhetsevenemang och det är viktigt att hjälpa goda ändamål.

Den här artikeln handlar om: