Foto: World Padel Tour
Internationell padel

Eli Amatriain lägger racket på hyllan — det blir sista turneringen

ANNONS

Eli Amatriain lägger ner sin professionella spelarkarriär. Hennes sista turnering blir World Padel Tour på Menorca.

39-åriga Eli Amatriain gör snart sin sista turnering som professionell padelspelare, när World Padel Tour på Menorca avgörs i slutet av oktober. Därmed lägger ännu en stjärna som har varit med och byggt sporten sitt racket på hyllan.

“Jag har alltid sagt att det skulle vara min kropp och mitt sinne som skulle markera slutet på min karriär och det är något jag har haft i åtanke länge. Det är därför jag har fattat beslutet att Menorca blir den sista turneringen jag spelar, eftersom jag vill göra det i mitt land. Jag vill ta farväl omgiven av mitt folk”, säger Amatriain på Instagram. 

Nytt kapitel väntar

Den tidigare världsettan som under delar av karriären har lett världspadeln och varit en viktig del av det spanska landslaget berättar att hon är tacksam över tiden på banan.

"Sanningen är att jag ser mig själv som en privilegierad person, Jag har haft möjlighet att leva av något jag har älskat i många år och jag kommer alltid att vara djupt tacksam för detta"

Ett nytt kapitel väntar för Eli Amatriain som berättar att hon kommer att arbeta med idrottspsykologi:

“Jag kommer att fokusera mitt liv på den del av psykologin och även idrottspsykologin som ger mig så mycket glädje. Jag hoppas att jag kan fortsätta att vara kopplad till padelvärlden och att vi fortsätter att ses på banorna”, säger Eli Amatriain.

Den här artikeln handlar om: