Montage: FIP
Internationell padel

Beslutet fattat – han spelar backhand

ANNONS

Mike Yanguas och Federico Chingotto spelar FIP Platinum på Sardinien tillsammans. Men den stora frågan har varit vem som skulle spela backhand. Nu står det klart att Chingotto tar den vänstra delen av banan.

Under veckan avgörs FIP-Platinum på Sardinien. Det är den högst rankade FIP-turneringen efter Premier Padel-turneringarna. En mängd världsspelare har valt att delta i tävlingen för att samla FIP-poäng till nästa år.

Forehandspelarna Mike Yanguas och Federico Chingotto valde att kampera ihop under turneringen.

Direkt inleddes en debatt på sociala medier om vem som skulle täcka den vänstra sidan av banan. Yanguas och Chingotto avslöjade inte beslutet innan matchstart utan valde istället att göra en rolig sak av det.

“Vem spelar backhand på Sardinien? Jag har det klart”, skrev Yanguas på Instagram. Inlägget resulterade i många reaktioner från både fans och världsspelare. 

I går var det dags för spelarna att inleda FIP-äventyret och svaret skulle avslöjas. Det var Federico Chingotto som tillslut ställde sig på backhand-sidan. Paret vann SIN första matchen över Javier Barahona och Javier Garcia med 6-2, 6-4.

I kväll väntar kvartsfinal mot Ivan Ramirez och Pablo Garcia.

 
 


Arkiv: Världsettorna för tuffa – trots starkt andra set av Windahl/Solano.  
 

Den här artikeln handlar om: