Foto: World Padel Tour
Internationell padel

Supertalangen om att kombinera studier med elitsatsningen: ”Förra året missade jag två till tre månader”

ANNONS

David Gala är endast 17 år men har redan kvalat in till WPT-huvudrundan. I en intervju med Padeladdict berättar talangen om hur det är att kombinera studierna med proffslivet.

David Gala har tagit stora steg i karriären under säsongen. Han har lyckats kvala in till huvudrundan på WPT ett flertal gånger och fick representera Spanien under European Games i somras. 

Talangen berättar för sajten Padeladdict att han har som dröm att bli världsetta och vet att det krävs en hård satsning för att en dag uppnå det: 

— Träna mer och framförallt fysiken. Jag har fortfarande en barnkropp och de andra är redan utvecklade. Det märks väldigt mycket, men genom att träna så mycket som möjligt ska jag försöka kompensera den bristen.

David Gala kombinerar studier med proffslivet, vilket kan ses som en stor utmaning: 

— Jag har tur som är bra på att lära mig snabbt, men för personer i min ålder som också spelar och inte är så bra på det är det svårt. Man reser mycket och missar lektioner de flesta dagar.

Han fortsätter:

— Jag har ändrat och gör nu allt online, för om jag gjorde det på plats skulle jag missa många lektioner. Förra året missade jag två till tre månader och det är väldigt svårt att försöka få godkänt på någonting. Så först ska jag försöka göra det online och se hur det går. Jag hoppas att det går bra.


Arkiv: Coello med makalös räddning: "Det är inte möjligt"

Den här artikeln handlar om: