Foto: World Padel Tour och FIP
FIP-turnering

Världsparet vidare på Sardinien efter räddade matchbollar

ANNONS

Momo Gonzalez och Javier Garrido är klara för kvartsfinal på Sardinien. Men åttondelsfinalen blev ingen lätt utmaning då paret fick rädda matchbollar.

Under veckan avgörs FIP-Platinum på Sardinien. Det är den högst rankade FIP-turneringen efter Premier Padel-turneringarna. I dag fick publiken ta del av en spännande batalj.

Världsduon och andraseedade i tävlingen Momo Gonzalez och Javi Garrido ställdes mot 18-årige Pablo Cardona och partnern Pincho Fernandez. Matchen blev en riktig rysare som avgjordes på ett soligt Sardinien. 

Cardona och Fernandez inledde matchen starkt och vann första set. Paret hade även två matchbollar vid 5-3 i andra set men Gonzalez och Garrido vägrade att ge sig och tog matchen till ett tredje set efter ett tiebreak.

Vände och vann

Det avgörande setet blev också väldigt jämnt. Det var vid 4-4 som det högre rankade paret lyckades vinna break och kunde sedan serva hem matchen.

Resultatet skrevs: 4-6, 7-6, 6-4 till Gonzalez och Garrido.

Paret fortsätter FIP-äventyret i morgon mot vinnarna i mötet mellan Gil/Moyano och Gutierrez/Melendez. 

Momo Gonzalez och Javier Garrido spelade sin tredje turnering tillsammans som par. Duon inledde nyligen ett samarbete tillsammans då Momo Gonzalez gick över till forehand-sidan.

 


Arkiv: Världsettorna för tuffa – trots starkt andra set av Windahl/Solano.  
 

Den här artikeln handlar om: