Internationell padel

Före detta fotbollsstjärnan presenterad till London-tävling

ANNONS

Den före detta världsstjärnan i fotboll, Andriy Shevchenko, ansluter sig i raden till pensionerade fotbollsspelare som spelar padel. Ukrainaren har presenterats som deltagare i The Padel Classic, en Pro-Am-turnering som spelas på den ikoniska platsen Hurlingham Club i London.

The Padel Classic spelas i maj 2024 i London och har nu presenterat den före detta världsstjärnan och vinnaren av Ballon d’Or 2004, Andriy Schevchenko, som spelare. 

Tävlingen kommer att spelas på den klassiska marken Hurlingham Club i västra London. 

”Som alla pensionerade idrottare kommer att berätta för dig, när du avslutar dina professionella speldagar, förlorar du inte den konkurrenskraft som har sporrat dig under din karriär, och för mig har det varit padel som jag har riktat min uppmärksamhet mot de senaste åren. Det här är en enormt fascinerande sport och jag ser fram emot att möta Michael och andra före detta idrottsmän och kvinnor på The Hurlingham Club i maj”, säger Schevchenko i ett pressmeddelande från organisationen. 

Michael som han refererar till är den före detta cricketspelaren och The Ashes-vinnaren Michael Vaughan. 

Samla in pengar till välgörenhet

Tidigare har både pensionerade rugbyspelare och cricketspelare presenterats till turneringen. Tävlingen arrangeras av TTB Sport Capital och Laureus Sport for Good Foundation och syftet är att samla in pengar till Laureus Sport for Good, en global välgörenhetsorganisation.

Charlie Grave, medgrundaren till tävlingen säger: 

”Vi är mycket glada över att Andriy och Michael ansluter sig till vår växande skara av idrottsstjärnor för den första Padel Classic på Hurlingham. Det finns få namn som är mer kända från fotbollsvärlden under de senaste 30 åren än Andriy Shevchenko, och i Michael Vaughan har vi inte bara vår andra cricketspelare till Padel Classic, utan även en av Englands största idrottsmän under de senaste tre decennierna.

Den här artikeln handlar om: