Junior-VM

Supertalangen petad ur landslagstruppen — kritik mot förbundsledningen

ANNONS

Claudia Fernandez petas ur Spaniens trupp till junior-VM. Anledningen är att hon spelade kvartsfinal på WPT samtidigt det spanska förbundet arrangerade ett träningsläger. 
Beslutet av petningen har nu väckt stark kritik mot förbundsledningen.

Trots att Claudia Fernandez är uttagningsbar och i det första läget var uttagen i den spanska truppen till junior-VM i Paraguay har FEP, det spanska padelförbundet, nu meddelat att världens just nu hetaste talang petas från att delta. Anledningen är att Fernandez spelade kvartsfinal på World Padel Tours tävling i Tyskland samtidigt som det spanska landslaget hade ett landslagsläger i Madrid under helgen. 

Beslutet har nu lett till starka reaktioner från följare av padel i sociala medier. 

Spelarens agentbyrå Goat Sports Management har på sina sociala kanaler gått ut med en kommuniké kring händelsen: 

”Spelaren hade för avsikt att ansluta till träningslägret efter sitt deltagande i Tysklands WPT. Förutom Claudia fanns det andra spelare som FEP hade kallat till lägret, registrerade i WPT-tävlingen. Det var dock bara Claudia som lyckades ta sig till sextondelsfinalen och därför inträffade denna schemakrasch”. 

Vill se förändring i regelverket

Nu önskar flera en ändring av det spanska regelverket, som menar på att ställa upp på träningslägret var obligatoriskt. 

”Goat förespråkar efterlevnad av regler, men också deras anpassning till framsteg och förändringar i den reglerade miljön. Padel är en sport som gör stora framsteg snabbt”, skriver företaget på sina sociala kanaler. 

Inlägget har delats flitigt under dagen och får mycket stöd hos spanska följare av sporten. 

Claudia Fernandez räknas som given i den spanska juniortruppen och har trots sin ålder på 17 år gått till kvartsfinal flera gånger under World Padel Tour i år. Hon rankas som nummer 20 på World Padel Tours ranking och bildar för närvarande par med Victoria Iglesias. 


PadelDirekt försöker nå Claudia Fernandez för en kommentar. 

Den här artikeln handlar om: