Montage: World Padel Tour
Internationell padel

Coki Nieto om framgångarna med Sanz och separationen med Lima

ANNONS

Coki Nieto har haft en intensiv säsong med både toppar och dalar. Nu berättar spelaren om våren med Pablo Lima då resultaten saknades och om framgångarna med Jon Sanz.

Coki Nieto hade en tuff inledning av säsongen. Han inledde ett samarbete med Pablo Lima som inte riktigt blev som han hade tänkt. Duon spelade bara fyra turneringar tillsammans då de tvingades att dra sig ur i La Rioja, Paraguay, Danmark och Vigo då brasilianaren drabbades av skadeproblem.

— Jag har alltid velat spela med Lima men vi var i helt olika stadier. Han har redan uppnått allt, han har varit nummer ett, han har vunnit allt. Han hade också skadan, jag var inte heller fysiskt bra. Men jag är väldigt tacksam för de turneringar vi delade, säger Nieto till LaChiquitaPadel  

Coki Nieto berättar även vilken fantastisk spelare Pablo Lima är:

— Han är en född tävlingsmänniska. Det är otroligt eftersom han spelade med ett skadat knä och jag blev förvånad över att han utan att kunna röra sig inte blev passerad någonstans.

Efter separationen med Lima inledde Nieto ett nytt samarbete med Jon Sanz. Men paret hann bara spela en turnering tillsammans då partnern bildade par med Ale Galan.

— Jag förstod honom perfekt, men jag sa till honom att jag skulle starta ett nytt projekt med Cardona och att beroende på hur det gick skulle jag fortsätta med honom, man vet aldrig. Men i slutändan fungerade inte heller resultaten med Cardona och jag bestämde mig för att gå tillbaka till Jon.

"Vi är väldigt olika"

Coki Nieto och Jon Sanz återförenades sedan och har stått för imponerande resultat sedan starten av samarbetet. För några veckor sedan tog sig duon till WPT-final i Finland. 

— Jon är väldigt impulsiv och elektrisk, jag är mycket lugnare. Jag försöker dra nytta av hans gnista för att aktivera mig när jag behöver det, och när han är sämre försöker jag lugna ner honom lite och få honom att inse att han varken är bäst när det går bra eller sämst när det går dåligt. Vi är väldigt olika, men vi kompletterar varandra bra.

Coki Nieto närmar sig en plats i WPT-finalen senare i år. Det är han och Fernando Belasteguín som i nuläget tävlar om den sista platsen i turneringen.

Den här artikeln handlar om: