Foto: World Padel Tour
Internationell padel

Ari Sánchez om historiska titeln: "Det vi uppnår är något otroligt"

ANNONS

Ariana Sánchez och Paula Josemaría säkrade en historisk titel under gårdagen.

Ariana Sánchez och Paula Josemaría har haft en lysande säsong. Paret har vunnit 13 titlar och varit säsongens stora giganter. 

Under gårdagen säkrade paret ännu en titel och skrev in sig i historieböckerna. Världsettorna har nu vunnit lika många titlar som Gemma Triay och Alejandra Salazar lyckades med i fjol på World Padel Tour samt en titel på Premier Padel.

"Jag tror inte att vi är medvetna om det, vi spelar redan lite av tröghet, men när vi har lite tid kommer vi att titta tillbaka och se att det vi uppnår är något otroligt", sa Sánchez efter gårdagens vinst.

Paret säkrade därmed också sin 25:e titel på World Padel Tour. En prestation bara Belasteguin/Lima och Alayeto-tvillingarna har slagit.

Vann finalen efter åtta matchbollar

I gårdagens final mot Gemma Triay och Marta Ortega fick världsettorna verkligen kämpa för att avsluta matchen. Sánchez och Josemaría hade en 5-1-ledning i andra set men tappade det till ett tiebreak och missade sju matchbollar.

"Vi spelade en fantastisk match. Det första setet var väldigt bra. Jag tror att vi hade en 5-1 i det andra setet, med en väldigt hög nivå, och sedan var jag lite nere när vi hade matchbollar"

Hon fortsätter:

"Jag tror att jag missade dem alla och jag var skyldig Paula en, det var därför jag gav henne den sista poängen, så att hon inte skulle bli arg på mig", sa Sánchez med ett leende. 

Ariana Sánchez och Paula Josemaría har goda chanser att säkra ännu en titel i år och slå Triay/Salazars rekord från i fjol.  


ARKIV: Paquito med konstslag utanför buren under Stockholms WPT.
 

Den här artikeln handlar om: