Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Galan och Lebron till final med besked — här är WPT-finalisterna i Tyskland

ANNONS

Semifinalerna av World Padel Tour German Open 1000 avgjordes under dagen, här är paren som kommer att tävla om titeln.

Dagens semifinaler i World Padel Tour German Open är nu historia och finalisterna har fastställts.

Tamara Icardo och Virginia Riera kom inte till start i dagens i batalj då Icardo hade drabbats av skadeproblem. Det resulterade i att världsettorna Paula Josemaria och Ariana Sánchez kvalificerade sig direkt till morgondagens final. 

I den anda semifinalen ställdes andraseedade Gemma Triay och Marta Ortega mot Lucia Sainz och Patricia Llaguno. Det högre rankade paret inledde matchen starkast och vann första set med 6-2.

Det andra setet blev en längre historia. Spelarna visade upp ett jämnt spel och ett tiebreak fick avgöra. Triay och Ortega avslutade matchen i raka set med 6-2, 7-6.

I morgon väntar final mellan Josemaria/Sánchez och Triay/Ortega.

Herrarnas semifinaler

I dagens första semifinal ställdes Federico Chingotto och Paquito Navarro mot Franco Stupaczuk och Martin Di Nenno. Siffrorna i första set skrevs 6-0 till Chingotto och Navarro som minst sagt chokade med resultatet.

Men matchen skulle inte avgöras i raka set. Stupaczuk och Di Nenno vände och vann matchen med resultatet 0-6, 6-2, 6-3. 

Dagens tredje semifinal var ett prestigefyllt möte. Säsongens giganter Agustín Tapia och Arturo Coello spelade mot Alejandro Galan och Juan Lebron som under säsongen tappat sin placering som världsettor.

I första set inledde Galán och Lebrón med att vinna break, men ställningen utjämnades snabbt. Coello och Tapia tog sedan ledningen och kunde serva hem första set med resultatet 6-3.  

Det andra setet blev mer jämnt. Båda paren försökte utan framgång att ta kontroll över spelet. Det resulterade i att ett tiebreak fick avgöra där Galán och Lebrón till slut var starkast efter en mängd setbollar.

Galán och Lebrón inledde det avgörande setet lysande och vann dubbla breaks. Paret behöll sedan ledningen och stod till slut som segrare med resultatet 3-6, 7-6, 6-4.

Det här var minst sagt en viktig seger för paret som har haft en tuff säsong. Tidigare i veckan kunde PadelDirekt rapportera att flera spanska medier nu kommer med obekräftade uppgifter om att Galán och Lebrón kan komma att splittras efter säsongen. Spelarna själva har inte kommenterat ryktet.

I morgon jagar Alejandro Galan och Juan Lebron sin andra WPT-titel för säsongen.  


Arkiv: Coello med makalös räddning: "Det är inte möjligt"

Den här artikeln handlar om: