Montage: Instagram (juanimieres) och World Padel Tour
Internationell padel

Tidigare rivalen coachar Bela: ”Studerat honom tusen gånger”

ANNONS

Juani Mieres är en av de största padelspelarna genom tiderna. Tidigare i år lade han skorna på hyllan och nu satsar han 100 procent på karriären som padeltränare. Senast dök han upp på den tidigare rivalen Fernando Belasteguins bänk. 
— Vi har haft en relation i många år, säger Mieres.

Juani Mieres har nu lagt av som spelare efter en lång och fin karriär. Men kvar i padeln kommer argentinaren vara. 

Precis som hans bror, Diego Mieres (förbundskapten Nederländerna) satsar nu Juani Mieres inom en karriär som tränare. Något som startades upp redan innan han spelade sin sista proffsmatch. 

— Jag har varit tränare för Ivanxo (Ivan Ramirez) sedan januari och han tar i allmänhet till sig det jag säger mycket bra. Nyckeln är att han förstår att jag bara vill hans bästa, det kan gå bra eller dåligt, men vi har åtminstone försökt. 

Han fortsätter:

— Pablo García, till exempel, har jag bara jobbat med en kort tid, men jag ser honom som en bra lyssnare och ivrig att lära sig, precis som med Mike Yanguas, som vi precis har börjat med. Med honom är det också väldigt härligt eftersom han befinner sig i det avgörande ögonblicket för att ta steget till toppen.

Mike Yanguas just spelar med Fernando Belasteguin. En spelare som Juani Mieres mött ett stort antal gånger framme i olika finaler på både World Padel Tour och dess föregångare Padel Pro Tour. 

På Belas bänk

I Finlands Open-turnering var Juani Mieres på hans gamla rivals bänk och coachade. 

— Jag har tävlat mot honom i många år och jag känner honom perfekt, jag har studerat honom tusentals gånger och nu försöker jag hjälpa honom med några saker som jag tror att han behöver arbeta på. Vi har haft en relation i många år, vi kom hit samtidigt för att försörja oss... Folk kanske tror att det finns en bitterhet, och det är till och med logiskt, för när jag spelade mot honom ville jag döda honom (skrattar).

I intervjun med Marca pratar den gamla storstjärnan om hans tid bland världseliten där han bildade succéfyllda par med såväl Lamperti, som Pablo Lima, Sanyo Gutierrez och Ale Galan. 

Padel: Nu och då

Han pratar även om hur padel som sport har förändrats. Något som också Juan Martin Diaz pratat om i tidigare intervjuer, där han menade att han gillade dåtidens padel bättre. 

— Det finns en hel del diskussioner om detta, det är sant. Jag gillar verkligen den från tidigare, som handlade mer om att förberedelse och position, du var tvungen att tänka mer, vara mer intelligent på planen

Och om idag säger han:

— Det är mycket explosivt, de smashar från alla positioner. Jag säger inte att det är bättre eller sämre, men många tyckte mer om den gamla padeln eftersom det fanns fler olika slag och kanske var mer likt den sport som amatörerna utövade. Nu är det en brutal fysisk uppvisning, men ja, nu kan du se spektakulära smashar som var nästan otänkbara tidigare. Jag håller mig till de gamla dagarna, som jag sa, nu kan du inte ens slå en lob eftersom de slår den från alla positioner. Nuförtiden är padel mer spektakulärt, men förr var det mer utarbetat.

Den här artikeln handlar om: