Foto: World Padel Tour
Internationell padel

Las Heras om långa skadeuppehållet: ”Bättre att göra det rätt än att göra det snabbt”

ANNONS

Barbara Las Heras skadade sig på banan i mars och har inte kunnat tävla sedan dess. Nu berättar spelaren för den spanska tidningen Relevo om skadeuppehållet och den kommande comebacken.

Under en match mot Virginia Riera och Tamara Icardo i våras var Bárbara Las Heras tvungen att bryta på grund av en skada i höger knä.

Den 29-åriga spelaren förebådade redan då de dåliga nyheterna: "Det råder ingen tvekan om den främre korsbandsskadan i mitt högra knä, som kommer att hålla mig borta från tävling ett tag", sade hon då.

När det väl var bekräftat att Las Heras hade slitit sönder korsbanden i höger knä var hon tvungen att genomgå en operation i maj, som enligt spelaren genomfördes framgångsrikt. 

Barbara Las Heras berättar nu för den spanska tidningen Relevo om tiden efter skadan:

“Det svåraste ögonblicket var när jag skadade mig, från första stund visste jag att jag hade något allvarligt. När jag lämnade banan och fysioterapeuten gjorde ett test bekräftade det vad jag hade trott. På väg till sjukhuset, i ambulansen, ringde jag min familj för att berätta för dem och det var då jag kollapsade. Den dagen kunde jag inte kontrollera mina känslor, jag skämtade med sjuksköterskan och började gråta”.

Det har gått nästan ett halv år sedan skadan inträffade och Las Heras är mitt uppe i återhämtningen. Hon berättar att det var en konstig känsla att vara tillbaka på banan igen: 

“Jag är mitt uppe i återhämtningen, fyra månader efter operationen. Igår klev jag ut på banan för första gången och satte på mig mina padelskor igen, jag måste säga att det var en konstig känsla. Det var svårt att ens kliva på gräset, men när man är i en sådan här situation värdesätter man dem väldigt mycket. Det var en enorm glädje”.

Hon fortsätter:

"Nu kan jag se att jag kan göra fler saker, men jag får inte stressa fram något. Jag har varit här i fyra månader, jag lever ett normalt liv, men jag kan inte idrotta eller tävla. Det är en tid då jag måste sakta ner".

Hoppas på comeback nästa säsong 

Världsspelaren tror på en comeback i början av nästa säsong:

"Om en månad skulle jag vilja vara lite mer aktiv på banan, men jag kan inte ge dig ett ungefärligt datum när jag kommer att vara tillbaka. Jag har insett att det är bättre att göra det rätt än att göra det snabbt. Jag tänker inte riskera det genom att försöka komma tillbaka snabbare. Det är troligt att jag är tillbaka i början av nästa säsong.

Innan skadan delade Barbara Las Heras banan med Veronica Virseda som efter incidenten kamperade ihop med olika spelare då hon saknade partner. I början av juni inledde hon ett samarbete med Claudia Jensen.

"Det är sant att hon i början bytte partner mycket och hon inte fick de resultaten hon förväntade sig. Nu ser jag henne väldigt bekväm med Jensen. Jag kan inte säga om jag ser mig själv komma tillbaka med henne när jag har återhämtat mig från skadan, när tiden kommer får det utvärderas", säger Las Heras avslutningsvis till Relevo.

 


Arkiv: Världsettorna för tuffa – trots starkt andra set av Windahl/Solano.  

Den här artikeln handlar om: