Montage: World Padel Tour och Bildbyrån
WPT Tyskland Open

Motståndarkollen: Girdo och Wyckaert ställs mot supertalangerna

ANNONS

Amanda Girdo och Helena Wyckaert är en match från att ta sig in i huvudrundan av Tysklands WPT. I kvalfinalen ställs man mot supertalangerna Jimena Velasco och Noa Canovas som i somras återförenades.

Det svensk-belgiska laget bestående av Amanda Girdo och Helena Wyckaert stod för en imponerande bedrift under gårdagen. Laget vann båda kvalmatcherna in till Tysklands World Padel Tour-tävling i Düsseldorf. 

Resultatet innebär att man klockan 11 ställs mot de spanska supertalangerna Noa Canovas och Jimena Velasco, båda födda 2004. 

Laget var redan som 17-åringar framme i EM-semifinal i Marbella i den öppna klassen och spås en lysande framtid. Kanske att laget skulle tagit ytterligare något kliv på den yppersta världsnivån vid det här laget, då båda nu har fyllt 19 år. 

Tränar med Willy Lahoz

Noa Canovas, rankad 49a, är en komplett backhandsspelare och sedan EM i Marbella bildat par med Araceli Martinez och Marina Guinart. Hon har också vunnit det spanska juniormästerskapet tillsammans med Claudia Jensen och tränar sedan årskiftet på världens bästa padelakademi, M3 Padel Academy i Madrid med den gamla storspelaren Willy Lahoz som tränare. 

Hennes partner, Jimena Velasco är en vänsterhänt forehandsspelare som är rankad 62 på WPT och har spelat med bland annat Sara Pujals och Ksenia Sharifova. 

Canovas och Velasco återförenades inför World Padel Tour-tävlingen i Marbella i somras. Sedan dess har laget varit i World Padel Tours huvudrunda i fyra av sex tävlingar.  

Den här artikeln handlar om: