World Padel Tour

Girdo och Wyckaert förlorade kvalfinalen — föll mot supertalangerna

ANNONS

Amanda Girdo och Helena Wyckaert förlorade kvalfinalen i Tysklands WPT-kval. 
Motståndet i form av Jimena Velasco och Noa Canovas blev för tufft.

Amanda Girdo och Helena Wyckaert har haft några intensiva dagar. Sju matcher på fyra dagar har det blivit för duon som har spelat SPT6 och WPT-kval.

Under gårdagen inledde Girdo och Wyckaert kvalet i Tyskland. Paret stod för två imponerande prestationer och besegrade högre rankade par.

I kvalfinalen blev dock motståndet för tufft då 19-åringarna Jimena Velasco (62) och Noa Canovas (49) stod på andra sidan nätet, som har spelat ett stort antal huvudrundor under året.

Föll i raka set

Spanjorskorna kopplade greppet om matchen direkt och lyckades breaka det svensk-belgiska laget i en “Golden Point”. Paret utökade sedan sin ledning och vann det fösta setet med 6-2. En stor del av gamen i första set avgjordes via en “Golden Point” där Velasco och Canovas visade sig vara bäst. 

I andra set vann spanjorskorna även break direkt och tog ledningen. Jimena Velasco och Noa Canovas stod tillslut som segrare efter drygt en timmes spel. 

Resultatet skrevs: 6-2, 6-2. 

Totalt avgjordes åtta “Golden Points” i matchen, motståndarna vann sex av poängen. 

Jimena Velasco och Noa Canovas kommer att möta talangerna Andrea Ustero och Alejandra Alonso i huvudrundan. Det blir en spännande batalj mellan två talangpar.


Arkiv: Världsettorna för tuffa – trots starkt andra set av Windahl/Solano.  
 

Den här artikeln handlar om: