Foto: Instagram (orebropadel)
Ungdomspadel

Stor succé för pojklandslaget — klara för VM i Paraguay

ANNONS

Under helgen avgjordes kvalet till ungdoms-VM. Sveriges pojklandslag stod för en stark prestation och kvalificerade sig till VM i Paraguay. 

I november avgörs ungdoms-VM. Flicklandslaget är direktkvalificerade medan pojklandslaget behövde kvala till mästerskapet. Kvalet gick av stapeln i helgen i Rotterdam.

Fyra nationer, Sverige, Portugal, Österrike och Nederländerna, gjorde upp om två platser i mästerskapet. Lagmatcherna bestod av tre matcher, en match i åldersklasserna 14 år, 16 år och 18 år.

Sverige inledde kvalet mot Österrike och gav besked direkt. Svenskarna förlorade inte ett enda gem i den första lagmatchen.

I andra kvalmatchen väntade Nederländerna. Först ut var P16 Viktor Forsberg och Alfons Lopez. Det blev vinst för svenskarna med resultatet 6-2, 7-5.

Vann mot Portugal 

Sedan var det dags för P18 Adam Axelsson och Willy Släryd som kunde säkra VM-biljetten. Matchen blev en riktig rysare. Axelsson och Släryd vände och vann med resultatet 4-6, 7-5, 6-2. 

Vinsten innebar att Sverige var klara för världsmästerskapet i november. I den tredje matchen mot Nederländerna vann P14 William Waldenlöv och Eddi Svensson med 6-1, 6-0.

Under söndagen avgjordes den sista lagmatchen som handlade om gruppsegern. Sverige mot Portugal. Det svenska pojklandslaget stod för en imponerande prestation och vann även över Portugal.

P18 Axelsson/Släryd: 6-2, 6-2
P14 Waldenlöv/Svensson: 7-6, 7-5
P16 Forsberg/Lopez: 4-6, 6-4, 6-7.

Ungdoms-VM i Paraguay avgörs 13-18 november.


ARKIV: Paquito med konstslag utanför buren under Stockholms WPT.
 

Den här artikeln handlar om: