Foto: World Padel Tour
WPT Tyskland Open

Girdo och Wyckaert vidare i Tysklands WPT-kval — en match från huvudrundan

ANNONS

Amanda Girdo och Helena Wyckaert vann den andra kvalmatchen i Tysklands WPT-kval. Nu väntar kvalfinal mot två supertalanger under morgondagen. Vinnaren går in i huvudrundan.

Amanda Girdo med hennes belgiska partner Helena Wyckaert följde upp förmiddagens seger i tyska Düsseldorf med ännu en vinst i WPT-kvalets andra omgång. 

Det innebär att laget nu är klara för kvalfinal, där vinnaren går direkt in i huvudrundan. 

Precis som i den första kvalomgången gick dagens andra match till tre set mot spanjorskan Raquel Segura (73-rankad) och italienskan Carlotta Casali (59). Det svensk-belgiska laget började matchen bäst och vann första set med 7-5. Samma siffror blev det andra setet till motståndarna. 

I det tredje avgörande setet blev det dock enklare för Girdo och Wyckaert som vann med 6-2 i en match som höll på i två timmar och 22 minuter. 

Möter två av de största talangerna i världen

I morgondagens kvalfinal väntar de duktiga spanska talangerna Jimena Velasco och Noa Canovas, som bör räknas som stora favoriter. Trots att båda är födda 2004 har paret varit i ett stort antal huvudrundor under året, senast i Madrid Masters. 

Spelarna gick redan för två år sedan, då 17 år gamla, till semifinal i EM:s öppna klass i Marbella tillsammans och de båda räknas som stora framtidsnamn. 

Kvalfinalen spelas klockan 11.00 under tisdagen.  

Den här artikeln handlar om: