Foto: Padel-TV
Swedish Padel Tour

Frost och Appelgren diskvalificerade efter regelbrott

ANNONS

Linus Frost och Daniel Appelgren är diskvalificerad i den sjätte deltävlingen av Swedish Padel Tour efter en unik situation.

Under förmiddagen avgjordes semifinalerna av Swedish Padel Tour. Linus Frost och Daniel Appelgren ställdes mot Cayetano Rocafort och Roger Aromi.

Men matchen tog slut efter första set på grund av regelbrott. I Padel-TV sändningen så berättar Mats Harich från Svenska Padelförbundet om situationen: 

— Jag har inte sett händelsen själv. Men jag blir kallad till en bana och jag pratar med domaren. Han har klivit bort ifrån domarstolen och vill diskutera en sak med mig. Och då har Linus efter att ha förlorat setet slagit med racket dels mot gallret en gång.

Han fortsätter

— Efter det så går han till sin plats vid bänken och så slår han med racket hårt mot bänken där han också i en rekyl träffar en flaska som går sönder. Och det kommer ut splitterrester från flaskan litegrann på banan och så träffar det litegrann domaren också.

“Diskvalificera laget på en gång”

Mats Harich berättar vidare om vad regelboken säger vid den här situationen: 

— Regelboken säger att under en match så kan en spelare först få en varning. Och sen om han eller hans partner beter sig illa i samma match då får de en poängavdrag. Beter de sig illa en tredje gång så är det diskvalifikation för den matchen. Men sen finns det ett tillägg som säger att om en spelare beter sig väldigt illa vid första tillfället så kan man diskvalificera laget på en gång.

Han fortsätter:

— Domaren i det här fallet då beskriver ärendet för mig och jag lyssnar och jag frågar honom hur han bedömer situationen och hur han tycker att följden ska bli. Då börjar han diskutera diskvalifikation. Så vi pratar lite grann och resonerar fram och tillbaka och kommer fram till att vi måste nog göra så det här fallet. Och domaren är ju bedrövad. Han tycker att det här är en jättejobbig situation, förstås. Det här är ju ingenting han vill göra. Men man har ett ansvar emot regelverket helt enkelt.

Rocafort och Aromi är därmed vidare till final mot Windahl och Vasquez.

 


Arkiv: Di Nennos otroliga slag chockar kommentatorerna
 

Den här artikeln handlar om: