Internationell padel

Sanyo öppnar dörren för spel på A1: ”Skulle älska det”

ANNONS

Sanyo Gutierrez på A1-touren? Det kan snart bli verklighet. Det är spelaren själv som avslöjar sitt intresse för A1 i en intervju med spanska Mundo Deportivo. 
— Jag skulle älska det, säger Sanyo i intervjun. 

39-årige Sanyo Gutierrez kan snart börja spela på A1-touren. Åtminstone om han får välja själv. I en intervju med spanska Mundo Deportivo avslöjar han sitt intresse för touren och sin egna vilja att spela på A1. 

— Jag gillar att tävla, när mitt huvud säger att jag inte vinner en match med alla dessa spelare, kommer jag att gå till A1 Padel, säger han i intervjun. 

Och vi kan räkna med att se magikern från San Luis inom kort på touren ledd av Fabrice Pastor.  

— Jag vet inte hur det fungerar. Men om ägaren till touren i morgon ger mig tillåtelse att spela den när jag inte spelar Premier längre, skulle jag bli glad att spela den, jag skulle älska det. 

Han utvecklar ytterligare vad det är han gillar med touren: 

— Det är en tour för de yngre, som kommer dit för att få erfarenhet och rytm, vilket öppnar dörrar och ger dem möjlighet att själva bli vinnare. De förbättras dag för dag, eftersom de spelar bättre varje dag. Jag skulle inte ha något emot att åka dit i morgon och spela.

”Jag ser mer av A1 Padels tour än vår”

Sanyo Gutierrez har haft en stökig säsong på World Padel Tour och Premier Padel och har nyligen brutit samarbetet med Momo Gonzalez. Istället parar han nu ihop med sin brorson Agustin Gutierrez. 

På A1-touren har dock hans systerson, Cristian Gutierrez, haft framgång på sistone. 

— När jag är på turneringar, och de sammanfaller, ser jag mer av A1 Padels tour än vår. Jag älskar det. Jag tittar på semifinalerna, kvartsfinalerna. Och om min systerson (Cristian Gutierrez) är där, kollar jag ännu mer. Vi har yngre spelare från akademin som spelar.

Sanyo Gutierrez och Agustin Gutierrez har börjat sitt samarbete på bästa sätt. I gårdagens åttondelsfinal av WPT Madrid Masters slog laget ut Juan Lebron och Ale Galan i tre set. 

Den här artikeln handlar om: