Montage: World Padel Tour
Internationell padel

Pablo Lima inför avskedet: "Glad över att mitt farväl till padeln sker i Madrid"

ANNONS

I veckan spelar Pablo Lima sin sista professionella turnering. Brasilianaren berättar för den spanska tidingen AS att han är glad över att farvälet sker i Madrid.

Med fler än 50 titlar och drygt tre år som världsetta kommer Pablo Lima för alltid att vara en av de främsta referenserna inom världspadeln. I veckan kommer den långa resan med 23 säsonger på yttersta världsnivå ta slut för brasilianaren.

— Jag planerade att avsluta året, och jag tror att jag skulle kunna göra det, men jag saknar motivation. Jag missade de senaste turneringarna eftersom jag hade ett knäproblem, men under andra förhållanden skulle jag ha kunnat spela. När idrottarens egen motor inte längre fungerar är det dags att sluta, säger Lima till AS

I kväll spelar Pablo Lima och partnern Agustin Silingo sextondelsfinal i WPT Madrid Master. Motståndet är Juan Lebron och Alejandro Galan. Den brasilianska legendaren berättar att han ser fram emot att möta spelarna i det som kan vara hans sista WPT-match i karriären. 

— Jag är glad över att mitt farväl till professionell padel kommer att ske i Madrid, på en så symbolisk bana som Caja Mágica. Jag är glad att det är där jag kommer att ta farväl, med Agustín Gómez Silingo som min partner.

Han fortsätter:

— Jag klagar inte heller, för om vi förlorar kommer det att vara mot ett av de bästa paren i världen, och om vi vinner den matchen och går vidare kommer det att vara väldigt värdefullt.

Pablo Lima berättar att han kommer att sakna professionell padel då han har tillbringat en större del av sitt liv på touren. 

— Det är nästan 19 år, mer än en halv livstid. Naturligtvis kommer jag att sakna det, men det är dags att återvända hem.

När den brasilianska legendaren får frågan om sina bästa säsonger så väljer han att lyfta tre säsonger:

— Det har varit tre år som nummer ett med Fernando Belasteguín, och jag tror att mina två första säsonger med honom, och den senaste med Juani Mieres, har varit de då jag varit som bäst, säger Lima avslutningsvis till AS

Lästips: Pablo Lima bekräftar: Klar för Pro Padel League


Arkiv: Di Nennos otroliga slag chockar kommentatorerna
 

Den här artikeln handlar om: