Foto: World Padel Tour
Swedish Padel Tour

Guide: Stormöte i första omgången — så spelas helgens SPT-tävling

ANNONS

I helgen avgörs årets sjätte deltävling av Swedish Padel Tour. Tävlingen spelas i Malmö och startfältet är riktigt starkt.

Svenska Padelförbundet kommer att arrangera sju SPT-deltävlingar och en avslutande final under året. I helgen avgörs årets sjätte upplaga av Swedish Padel Tour på Malmö Padel.

”Vi är så taggade på uppdraget och det ska bli fantastiskt roligt att få ta emot er alla i vår hall”, skriver Malmö Padel på Instagram.

Under helgen deltar 28 par i herrklassen och 27 i damklassen. Tävlingen drar igång på fredagskvällen med sextondelsfinaler. Lördagen inleds med åttondelsfinaler och då kliver de seedade paren in i turneringen. Dagen avslutas sedan med kvartsfinaler. På söndagen avgörs semifinaler följt av finaler.

Herrklassen bjuder på stark startfält 

Herrklassen blir otroligt spännande att följa. Först och främst så deltar Daniel Windahl och Simon Vasquez i tävlingen och jagar sin första SPT-titel för året. Cayetano Rocafort deltar också — han har spelat samtliga SPT-finaler i år och vunnit fyra titlar. Nu fortsätter han samarbetet med Roger Aromi som han vann senaste SPT-tävlingen med.

Anton Andersson och Christoffer Persson inleder sitt samarbete i helgen och blir ett par att se upp för. Albin Olsson spelar helgens tävling med Ricky Martinez, samt Calle Knutsson och Pablo Figueroa blir spännande att följa eftersom de visade upp ett starkt spel i den senaste SPT-tävlingen,

Linus Frost och Daniel Appelgren kliver in som semifinalseedade. Paret stod för en stark prestation och vann A-klassen Lerum Padel Open under förra helgen. Längst upp på listan hittas också Pierre Bonfré och Viktor Stjern som under året har vunnit en SPT-titel.

Girdo och Wyckaert tillbaka 

Damklassen bjuder på ett stark startfält. Förstaseedade är Sofia Arvidsson och Ida Jarlskog som vann SM senast. Paret har dock inte vunnit någon SPT-tävling sedan i mars och är definitivt ute efter ännu en titel i helgen. 

Andraseedade är Amanda Girdo och Helena Wyckaert som vann SPT3 i Helsingborg i våras. Semifinalseedade är Baharak Soleymani och Carla Rodríguez Sánchez som vann senaste SPT-tävlingen efter en välspelad turnering.

Det andra semifinalseedade paret är Linnea Björk och Ajla Behram som under säsongen har stått för imponerande resultat tillsammans. Behram har tagit sig till final i alla SPT-tävlingar hon har ställt upp i under säsongen.

Anna Åkerberg inleder ett samarbete med Gitte Haxen och det blir också ett spännande par att följa. Även Andersson/Börjeson och Lister/Picio blir två par att se upp för.

I första omgången på fredag väntar ett stormöte direkt mellan Åkerberg/Haxen och Lister/Picio.


Fakta: Swedish Padel Tour deltävling 6 2023

Var: Malmö Padel
När: 22-24 september
Biljetter: Svenska Padelförbundet
Stream: Padel-TV


ARKIV: Paquito med konstslag utanför buren under Stockholms WPT.
 

Den här artikeln handlar om: