Foto: padelcopa
FIP-turnering

FIP-äventyret slut för Axelsson och Olsson

ANNONS

Adam Axelsson och Albin Olsson är utslagna ur FIP Rise Rotterdam. 
Motståndet i form av Tino Libaak och Leo Augsburger blev för tufft.

Adam Axelsson och Albin Olsson har spelat FIP Rise i Nederländerna under de senaste dagarna. Paret har stått för flera starka och imponerande insatser. 

I åttondelsfinalen ställdes Adam Axelsson och Albin Olsson mot tredjeseedade Maxime Deloyer och Clement Geens. Resultatet skrevs 6-1, 7-5 till svenskarna. Svenskparet besegrade även Francisco Cabeza och Alejandro Calvo i kvartsfinalen med 6-3, 6-1.

I semifinalen väntade Tino Libaak och Leo Augsburger som skapade rubriker i padelvärlden tidigare i år när duon blev det yngsta paret att nå en final i World Padel Tour. Libaak och Augsburger besegrade Windahl och Vasquez under gårdagen.

Dagens semifinal blev en spännande batalj i Nederländerna mellan fyra stjärnskott. 

Matchen

I första set inledde Libaak och Augsburger med att vinna break och ta en 3-1-ledning. Men svenskarna stod för en stark prestation och utjämnade ställningen till 3-3. Motståndarna lyckades sedan att ta tillbaka ledningen och sedan serva hem första set med 6-4.

I den andra delen av matchen lyckades Libaak och Augsburger att ta en tidig ledning igen. Motståndarna behöll ledningen och vann till slut matchen med 6-4, 6-4 efter en “Golden Point” som avgjorde. 

Axelsson och Olsson får ge sig i semifinalen efter en välspelad turnering med starka prestationer och resultat.

Under nästa vecka spelar Albin Olsson SPT6 och Adam Axelsson kval till ungdoms-VM. .


Arkiv: Världsettorna för tuffa – trots starkt andra set av Windahl/Solano.  

Den här artikeln handlar om: