Padelaffärer

Svenskar bakom den lyxiga padelsatsningen i USA: ”Över 100 banor inom fem år”

ANNONS

Det svensk-amerikanska investeringsbolaget EEP Capital med Philip Siberg som grundare satsar stort på padel i USA. Nu investerar bolaget i det nystartade bolaget Ace Padel, som planerar för flera öppningar under 2024.

Det är många padelhallar som gått i konkurs eller tvingats stänga i Sverige under det senaste året. Men globalt blomstrar sporten, och ett land där det investeras allt mer i är USA. 

Nu meddelar den svensk-amerikanska investeringsgruppen EEP Capital med svenske grundaren Philip Siberg och där flera NHL-stjärnor ingår, att man investerar i den exklusiva padelklubben Ace Padel. 

Ace Padel grundades 2021 i USA och deras koncept är att kombinera passionen för sport med en känsla av lyx, bekantskap och allmänt välbefinnande. Nu är man aktuell med en ny superanläggning i Tampa, Florida. 

Öppnar under 2024

”Vi såg padelns framgångar i Europa och obegränsade potential i USA. Nu är vi fokuserade på att skapa Ace; en unik upplevelse för spelare och vänner att umgås, nätverka, vara aktiva och få utlopp för sin tävlingsinriktade sida. Vårt mål är att tillhandahålla elitanläggningar med en känsla av lyx för att säkerställa den bästa upplevelsen före, under och efter. Vi vill att våra kunder ska uppleva och känna att de kliver in i ny framtida padel-upplevelse. Därför har vi konceptualiserat vårt varumärke och hämtat inspiration från etablerade moderna varumärken från hela världen. säger Elliot Carnello, VD och grundare Ace Padel i ett pressutskick.

Ace Padel Tampas anläggning kommer öppna under 2024 och bestå av padelbanor, ett toppmodernt gym samt en rad olika alternativ för att för företagsevent, turneringar, yoga, produktlanseringar eller andra mindre sociala sociala sammankomster.

Över 100 banor inom fem år

Förutom Tampa planerar Ace Padel att öppna i West Palm Beach med öppning 2024 alternativt 2025 och Los Angeles med öppning under 2024. Inom fem år är målet för bolaget att ha tolv klubbar med över 100 banor i USA. 

EEP Capital, som är baserade i Los Angeles, äger även stadens PPL-lag. 

"Vi är glada över deras kommande, exklusiva Padel-klubb och deras kontakter med fastighetspartners för att hjälpa till att slutföra planen, säger Alan Flatt, President EEP Capital i ett pressmeddelande.


Här är bilderna

Den här artikeln handlar om: