Internationell padel

Chockbeskedet: Lebron och Galans tränare slutar

ANNONS

En av världens främsta padeltränare, Mariano Amat, slutar som tränare. Amat är främst känd som Juan Lebron och Alejandro Galans tränare och lämnar nu jobbet på världens ledande akademi, M3 i Madrid. 

Chockbeskedet kom på torsdagen. En av världens mest framgångsrika padeltränare, Mariano Amat slutar som coach. Förutom att ha tränat samt coachat Juan Lebron och Alejandro Galan har Amat gjort ett framgångsrikt arbete på M3 Padel Academy i Madrid, den främsta akademin i världen där spelare som Delfi Brea, Mike Yanguas och Sofia Araujo tränar till vardags. 

”Jag lämnar mitt professionella ansvar både i M3-akademin och i tävling. Jag behöver stanna upp en stund och reflektera. Jag tror, jag känner att det är rätt tid att lämna andras bänk och sitta på min egen. Jag vill uttrycka min tacksamhet till alla proffs och vänner som jag har haft äran att arbeta med i över 9 år, liksom till de spelare som jag har sett växa på alla nivåer”, skriver Mariano Amat i hans sociala kanaler. 

Det är oklart om stjärntränaren kommer tillbaka till padelvärlden igen. 

”Jag är stolt över att aktivt ha deltagit i ett fantastiskt arbetsteam som har lett M3-akademin till att bli en referens inom nationell och internationell padel. Och jag är stolt över att ha fått följa med många människor på vägen”

Den här artikeln handlar om: