Montage: World Padel Tour
Internationell padel

Sanyo Gutierrez efter uppbrottet: "Jag skyller inte på Momo”

ANNONS

I tisdags bekräftades nyheten att världsduon Sanyo Gutierrez och Momo Gonzalez separerar efter fyra månader in i parets satsning. Nu talar Gutierrez för första gången ut efter uppbrottet. 

Det sevärda paret Sanyo Gutiérrez och Momo Gonzalez går nu skilda vägar. Detta efter drygt fyra månaders partnerskap.

I en intervju med den spanska tidningen Mundo Deportivo berättade Sanyo Gutierrez om uppbrottet:

— Efter matchen i Paris (Sanyo och Momo förlorade mot Nieto och Sanz) ringde jag Momo, jag tog beslutet själv men jag kunde se att vi båda hade en tuff period. Jag kunde inte hitta min nivå. Kanske var det min närvaro, mitt kroppsspråk och mitt krav på spelet, som inte fick fram den bästa versionen av Momo, säger Gutierrez till Mundo Deportivo. 

Han fortsätter:

— Det stora misstaget kom från min sida. Jag visste inte hur jag skulle kontrollera min frustration och jag kunde inte få fram den bästa versionen av Momo".

"Det är svårt för mig att smälta"

Sanyo Gutierrez berättar också för tidningen att det är svårt att inte längre vara med och slåss om titlarna. Det tror argentinaren kan ha påverkat samarbetet.

— När du har kommit från att vinna, från att ha varit i final under en lång tid, är det en svår process att inte vara i final. Jag skyller inte på Momo, det kan vara så att tiden har kommit för mig att inte vara i finalen.

Han fortsätter: 

— Förra året vann jag fem titlar och var i tio finaler. Det är svårt för mig att smälta att från ett år till nästa år bara komma till tre finaler och sluta året utan en titel. Jag har vunnit titlar i tio år. Det är en svår process att acceptera. Jag måste vänja mig vid det. Kanske hade Momo oturen att det var förändringens år, precis när jag hade en svacka".

Sanyo Gutierrez inleder nu ett samarbete med sin brorson Agustin Gutierrez. Paret kommer att göra sin debut under nästa vecka vid World Padel Tour i Madrid.

— Jag ser fram emot att kampera ihop. Jag litar på min brorson. Jag såg honom spela på en väldigt bra nivå i den senaste turneringen i Finland. Jag sa till honom att min idé är att avsluta året tillsammans och sedan får vi se. Men jag vill inte att han ska känna att jag använder honom för att avsluta året för att jag litar på hans nivå.

Han fortsätter:

— Jag hade chansen att spela med en annan spelare och stanna bland de åtta bästa paren i båda tourerna, men jag tackade nej. 

Sanyo Gutierrez och Agustin Gutierrez är det tionde rankade paret i herrklassen på World Padel Tour,

 


ARKIV: Gonzales läckra konstslag.
 

Den här artikeln handlar om: