Internationell padel

Babolat-bossen: ”Padelmarknaden dubbelt så stor som tennisen”

ANNONS

Intresset kring padel har på de senaste åren exploderat. I en intervju med spanska Marca avslöjar Babolats VD Eric Babolat hur han ser på den framtida marknaden, märkets historia inom sporten och det nyöppnade Babolat Padel Studio. 
— I framtiden kommer vi förmodligen att sälja fler padelracketar än tennisracketar, säger han.

Padel har under de senaste åren exploderat, och ingenting tyder på att intresset kommer att svalna globalt. I den senaste rapporten framtagen av Deloitte och Playtomic väntas antal banor i världen fördubblas till 2026. 

I samma rapport pekas Sverige ut som ett ”avskräckande exempel” med den överetablering som skett i landet. 

För spanska Marca berättar nu Babolats VD, Eric Babolat, om hans tankar kring sporten i framtiden och världsmärkets historia i den. 

— Vi började känna till padel i Mexiko redan 1970, där vi redan höll på med tennis. Vi hörde att den här sporten var på väg att födas. Vi tittade på det men för att vara ärlig, vi trodde inte att det skulle bli vad det är nu. Så vi började på allvar 2001 med det första padelracket som designades av vårt padelteam i Barcelona.

”Det är bara början”

Sedan 2021 har det gått snabbt för ett av racketsportens största märken. 2015 öppnade Babolat sitt nya huvudkontor för padel anläggningen La Maso i Madrid. 

— Idag säljer vi fortfarande fler tennisracketar än padelracketar men det beror på att vi säljer tennisprodukter i 150 länder och padel i 90 länder. Padelmarknaden är främst utvecklad i Spanien, Italien och Sverige och lite i Argentina. I resten av länderna är det bara början så volymen är fortfarande liten.

Han fortsätter: 

— I Spanien, ja, naturligtvis, är padelmarknaden dubbelt så stor som tennismarknaden i allmänhet och för Babolat är det liknande. I framtiden kommer vi förmodligen att sälja fler padelracketar än tennisracketar, säger Eric Babolat.

Öppnar Babolat Padel Studio

Babolat sponsrar inom tennisen Rafael Nadal och varit med på hans resa och nu gör man en liknande resa med Carlos Alcaraz. Inom padeln har man satsat mycket på Juan Lebron. Nu har de gjort ytterligare en satsning på padel genom att öppna The Babolat Padel Studio i Barcelona-trakten. 

Centret kommer fungera som en studio där märkets rackets kommer utformas, testas och utformas med nya tillverkningsmetoder. 

”Babolat Studio är en verklig plats för innovation, med flera viktiga mål: att testa innovativa idéer för padelspelare, med fokus på spelets utövande och spelarnas behov; att fungera som en modell för mer ansvarsfull rackettillverkning och uppfinning av nya tillverkningsmetoder, och slutligen att tillverka avancerade, högpresterande racketar i begränsade kvantiteter”, säger Eric Babolat i ett pressmeddelande. 

Den här artikeln handlar om: