Padel-EM

FIP-bossen till PadelDirekt: Därför skjuts EM upp

ANNONS

Padel-EM 2023 är uppskjutet och kommer att spelas 2024 istället. 
— Inget är inställt, säger FIP-presidenten Luigi Carraro till PadelDirekt.

Trots att den svenska landslagstruppen är uttagen och redo att åka och var redo att spela padel-EM kom idag det dystra beskedet från FIP att mästerskapet ställs in i sista stund. 

Nu uttalar sig FIP-presidenten Luigi Carraro om beslutet till PadelDirekt. 

— Vi har på vårt styrelsemöte beslutat att skjuta upp Europamästerskapet i padel till första delen av 2024 på grund av den mycket fullspäckade kalendern. Det kommer att hållas mer eller mindre runt april, säger Luigi Carraro till PadelDirekt. 

Även i det mejl-utskick som skickades ut till respektive medlemsförbund under tisdagen meddelades det kalendern som en avgörande faktor. 

Carraro: ”Många förbund har bett oss”

Det är inte första gången FIP ändrar sent inför ett mästerskap. Vid förra VM ändrades värdland endast en månad innan, från Qatar till Förenade Arabemiraten. 

— Vi har redan två länder som vill organisera EM nu, men de kommer att vara intresserade av 2024 också. Inget är inställt, vi har bara beslutat att skjuta upp det. Också för att många medlemsförbund har bett oss att göra det.

Enligt PadelDirekts tidigare uppgifter skulle EM 2023 ha spelats på Sardinien, Italien. Det är oklart om det blir samma värdland under 2024. 

Den här artikeln handlar om: