A1 Padel

A1-bossen: ”Det är ett före och ett efter New York”

ANNONS

Om en månad intar A1 Padel New York. I en intervju med spanska Marca berättar A1-bossen Fabrice Pastor om sina förväntningar. 
— När New York tar något och förbättrar det är det oändligt, säger han till sajten.

Medan det har varit konflikter och förhandlingar mellan Premier Padel och World Padel Tour har uppstickaren A1 Padel (tidigare APT) hållit sig på sin kant. 

Touren har inte hymlat med att det är på den amerikanska marknaden man satsar och New York Yankees äger nu en del av A1-touren. I oktober kommer touren för första gången till New York. 

— Det är ett före och ett efter. När New York tar något och förbättrar det är det oändligt. När det gäller marknadsföring, när det gäller TV-bevakning... Det här är startskottet för något som vi har förberett under lång tid. När Yankees president sa till mig "hej, jag känner Nasser (Al-Khelaifi) men jag vill att A1 Padel ska organisera ett evenemang i New York"... det fick mitt hår att stå på ända. Det gjorde mig stolt eftersom det är ett erkännande av mycket arbete, för om Yankees inte är det största sportföretaget i världen så är de inte långt ifrån det. De är ett monster, en sportjätte. Det som är bra är att detta inte bara är i New York, utan över hela USA, i år har vi Miami och nästa år har vi ytterligare tre där, säger tourens grundare och ägare, Fabrice Pastor till Marca. 

Tävlingen börjar den 9e oktober och finalen spelas i Central Park den 15e oktober, det kommer finnas plats för 4000 åskådare. 

”Om två år kommer det finnas cirka 10.000-15.000 banor”

— Finansiellt är det en enorm insats, bara turneringen i New York är en överväldigande kostnad. Nyckeln är synergier, vi håller på att sluta avtal med mycket viktiga varumärken i landet för att hjälpa oss i de olika delstaterna. 

Han fortsätter: 

— Jag tror att det om två år kommer att finnas cirka 10.000-15.000 banor USA enligt våra studier, just nu finns det cirka 200. När landet startar upp maskineriet fördubblar de vår hastighet, och i Europa har padel vuxit exponentiellt. Det är därför vi är stolta över att A1 Padel finns här, och Levine (president för Yankees) sa det väldigt tydligt, att han ville att vi skulle vara centrum för padel i landet.

Den här artikeln handlar om: