Ungdomspadel

Sveriges pojklandslag får kvala till ungdoms-VM — här är truppen

ANNONS

I november avgörs ungdoms-VM. Flicklandslaget är direktkvalificerade medan pojklandslaget behöver kvala till mästerskapet.
Här är truppen till kvalet.

“Sverige än anmälda till Ungdoms-VM i Paraguay den 13-18 november. Tjejerna är direktkvalificerade medan killarna behöver kvala för att ta sig till mästerskapet i Sydamerika. Kvalet genomförs den 22-24 september i Rotterdam och det är fyra nationer, Sverige, Portugal, Österrike och Nederländerna, som gör upp om två platser”, skriver Svenska Padelförbundet i ett pressmeddelande. 

“Lagmatcherna i kvalet består av tre matcher, en match i åldersklasserna 14 år, 16 år och 18 år. Till Rotterdam är nio spelare uttagna – två ordinarie och en reserv i varje åldersklass”.

P18: Adam Axelsson, Willy Släryd och Erik Nordström
P16: Alfons Lopez, Viktor Forsberg och Ludvig Jönsson
P14: William Waldenlöv, Eddi Svensson och Max Hedin

— Vi har verkligen många duktiga ungdomar i Sverige så det är stor konkurrens om platserna. Det är förstås en ära att representera Sverige och killarna som åker ner till Rotterdam har goda chanser att ta sig vidare från kvalet, även om det kommer bli väldigt tufft säger förbundskapten Oskar Govik i pressmeddelandet. 

Förbundet skriver att flicklandslaget meddelas under vecka 38. 


ARKIV: Paquito med konstslag utanför buren under Stockholms WPT.
 

 

Den här artikeln handlar om: