Svensk Padel

Avslöjar: WAP slutför rekonstruktion — så många hallar finns kvar i Sverige

ANNONS

We Are Padel (WAP) är nu färdiga med den rekonstruktion som pågått på den svenska marknaden sedan oktober 2022, avslöjar PadelDirekt.

Det var i oktober 2022 som en av giganterna på svenska marknaden, We Are Padel (WAP) ansökte om företagsrekonstruktion i Örebro Tingsrätt. Då drev företaget runt 70 hallar på svensk mark. 

Nu kan PadelDirekt avslöja att bolaget slutfört sin rekonstruktion och beslutet har vunnit laga kraft genom beslut i Örebro Tingsrätt. 

Kvar finns nu 14 WAP-hallar i Sverige. 

— Vår ambition är i högsta grad att dessa hallar ska leva vidare. Vi har jobbat hårt med förhandlingar med fastighetsägare och på vissa lokaler har vi fått lättnader. Vi har noggrant valt de orter där hallarna finns som vi valt att behålla utifrån kundunderlag och att vinna på den marknadsplatsen, säger Calvin Anderson, Nordisk Direktör för Ledap Group. 

Han fortsätter: 

— Med det sagt är det ingen garanti, vi kommer få anpassa oss till marknaden hela tiden. När balansen är klar så är vår ambition att ha en hälsosam business, och målet är att dessa 14 ska överleva, säger han. 

”Agerade tidigt”

Ett officiellt pressmeddelande kommer gå ut under eftermiddagen från WAP och dess ägare Ledap Group. 

PadelDirekt har tagit del av pressmeddelandet, där Ledap Groups VD Eno Polo uttalar sig: 

”Vi är glada att kunna meddela denna lösning för WAP i Sverige, med en hållbar kostym som nu är anpassad till marknadsförhållandena. Vi agerade tidigt för att ta ansvar för överutbudet på marknaden och givet den tuffa situationen var detta uppenbarligen ett nödvändigt tillvägagångssätt. Vi är tacksamma för en konstruktiv dialog med borgenärer och partners under denna process, säger 

Den här artikeln handlar om: