Notification

Padelturneringar hösten 2023 – här är höjdpunkterna

ANNONS

Det är sällan som det tillkommer nya världsomfattande sporter, men padel har lyckats med att ta det stora klivet. Utöver att det byggs tusentals padelhallar så har sporten lockat många stora ambassadörer, däribland vår svenske fotbollsikon Zlatan Ibrahimovic som är djupt involverad i att föra padel vidare.

Vi ser också att padel blir allt mer förekommande i populärkulturella samband och bland spel på nätet. Om man spelar på de videoslots Sverige har att erbjuda är det inte ovanligt att man kommer i kontakt med sporten. Detsamma gäller förstås när man väljer att betta på padel, som nu har en större bevakning av marknaden.

Vad mer som gör att sporten fortsätter att växa är de stora turneringar som genererar ett bredare intresse för sporten i världens alla hörn. I höst har vi flera stora höjdpunkter att se fram emot vad gäller padelturneringar.

Turnering i Sverige

Nu fortsätter World Padel Tour med ett tiotal olika turneringar innan årets slut. Bland de turneringar vi vill hålla extra bra koll på har vi naturligtvis Areco Malmö Padel Open som går av stapeln den 4 november och sedan fortsätter fram till och med den 12 november. 

När World Padel Tour kommer tillbaka till Sverige får vi chansen att bevittna sporten på den absolut högsta nivån, med de största världsstjärnorna på plats. Mellan matcherna kommer man även att kunna besöka utställare i området vid Malmö Arena. Det är som bäddat för en fantastisk vecka för alla oss som älskar padel. 

Innan World Padel Tour kommer till Sverige ska turneringen bland annat besöka Tyskland (23 september – 1 oktober), Nederländerna (07-15 oktober) och Spanien (21-29 oktober). Här hittar du hela schemat med padelturneringar som både varit och som ligger framför oss.

Tre datum kvarstår efter Malmö

När Areco Malmö Padel Open går i mål kvarstår det endast tre stora padelturneringar under 2023. Då byter World Padel Tour ut Europa mot varmare breddgrader. Närmare bestämt ska den först till Argentina för Buenos Aires Padel Master (13-19 november) och därefter till Mexico (20-26 november). 

När de två turneringarna har spelats av återstår endast en stor padelturnering: Boss Master Final som kommer till Barcelona. Om det finns något varje professionell padelspelare drömmer om lite extra, så är det att vinna en Master Final. 

Ja, det är med denna turnering som sporten når sin absoluta topp, och där de bästa spelarna i världen gör upp om den mest prestigefyllda titeln av dem alla. Boss Master Final 2023 pågår mellan 14-17 december och blir det stora fyrverkeriet som avrundar en lång och spännande höst med många högkvalitativa matcher.


 

Den här artikeln handlar om: