Internationell padel

Pablo Lima avslutar karriären i förtid — det blir legendarens sista turnering

ANNONS

Pablo Lima har gjort sitt som professionell padelspelare. Han tidigarelägger därmed sin pension som professionell spelare och hans sista turnering blir World Padel Tours Madrid Master. 
Det bekräftar legendaren till spanska Marca. 

Inför säsongen stod det klart att det blir Pablo Limas sista som professionell padelspelare. Nu meddelar den brasilianska legendaren till den spanska tidningen Marca att World Padel Tour tävling i Madrid i september blir hans sista någonsin. 

— Jag kommer inte att spela i Finland och jag kommer inte att spela i Paris på Premier Padel. Jag har ändrat mina planer lite och Madrid-turneringen i september kommer att bli min sista turnering som professionell. Min tanke var att gå i pension i slutet av året, men jag har bestämt mig för att tidigarelägga det, säger Lima till Marca. 

Legendaren från Brasilien har haft en tuff säsong med en skadad rygg. Något som han berättar ligger som grund för beslutet.

— Jag har haft ryggproblem under de senaste 2-3 månaderna som verkligen har skadat mig. Jag har inte kunnat spela på en bra nivå och ärligt talat, för att spela på en så begränsad nivå föredrar jag att ta ett steg åt sidan. En av faktorerna som fick mig att fatta beslutet att spela mitt sista år var att jag inte ville spela på en låg nivå, och nu tror jag att det här är rätt sak att göra.

Storhetstiden med Bela

Pablo Lima uppger att planen är att spela den sista tävlingen med Agustin Silingo. Den före detta världsettan har spelat 23 säsonger på touren och hade sin storhetstid med Fernando Belasteguin. Paret, som dominerade världspadeln, började spela tillsammans 2015 och avslutade samarbetet inför säsongen 2019. 

Under 2022 tog brasilianaren tre titlar, två Premier Padel-titlar och en World Padel Tour-titel tillsammans med Franco Stupaczuk. 

Den här artikeln handlar om: