Svensk Padel

EXTRA: Långivaren tar över — PDL Uniteds aktieägare förlorar: ”Vi har gjort allt”

ANNONS

Den danska långivaren tar nu över PDL Padel United och aktieägarna förlorar allt de satsat, det rapporterar Breakit. Samtidigt lämnar den tidigare VD:n Pär Sigvardsson posten. 

I vintras kom beskedet att PDL Padel United säkrade upp ny finansiering efter att danska Capital Four klev in med 271 miljoner kronor och räddade därmed bolaget från konkurs. 

Nu rapporterar Breakit att Capital Four tar över tillgångarna och aktieägarna förlorar därmed allt de satsat. 

Det betyder att Padel United Intressenter AB försätts i konkurs. 

”Detta är slutet för Coelis del i det här, och även för de andra aktieägarna”, säger Lukas Lindqvist, VD för Coeli Investment som varit den största ägaren i PDL United till Breakit. 

Framtiden oviss

Företaget har varit i rekonstruktion sedan i våras och sedan dess har PadelDirekt kunnat rapportera om ett stort antal dotterbolag som har försatts i konkurs. PDL Group AB visade i årsredovisningen upp en förlust på 184 miljoner under 2022, efter finansnetto.

“Ingen har velat finansiera upp verksamheten, och därmed hamnar det hos kreditgivaren. Det är en naturlig konsekvens när skulderna är större än värdet på tillgångarna”, säger Lindqvist till Breakit. 

PDL United har tillsammans med WAP varit dominerande på den svenska padelhalls-marknaden. Eftersom långivaren Capital Four nu tar över är det oklart vad som händer med de hallar som i dagsläget existerar. 

Under 2022 köptes PDL upp av Padel United. Därmed skapades PDL Padel United där Pär Sigvardsson klev in som VD. Nu lämnar han alla uppdrag. 

“Jag har i samband med detta lämnat bolaget efter ett väldigt tufft år. Vi har gjort allt vi kunnat men det har inte varit tillräckligt tyvärr”, skriver Pär Sigvardsson i ett sms till Breakit.
 

Den här artikeln handlar om: