Internationell padel

Legendaren lägger skorna på hyllan: ”Blir min sista turnering” 

ANNONS

Legendaren Juani Mieres lägger ner sin professionella spelarkarriär. Hans sista turnering blir en FIP Rise-tävling i spanska Cordoba. 

42-årige Juani Mieres gör snart sin sista turnering som professionell padelspelare, när FIP Rise i Cordoba avgörs mellan 19e och 24e augusti. Därmed släcks en av de allra mest klara stjärnor som varit med och byggt sporten. 

Mieres började spela padel redan i tidig ålder i hemlandet Argentina tillsammans med sin bror, Diego Mieres som idag är förbundskapten för Nederländernas herrlandslag. 

1998 bildade han par med Miguel Lamperti, som han även senare i karriären kom att bilda par med. Även om Juani Mieres avslutade som forehandsspelare uppnådde han flest framgångar från backhandspositionen tillsammans med Pablo Lima, innan brasilianaren valde att gå vidare med Fernando Belasteguin. Tillsammans tog de 20 titlar på Pro Padel Tour och World Padel Tour mellan åren 2009 och 2014. 

Tog en titel 2019

Efter breaket med Pablo Lima har han också tagit en titel tillsammans med Sanyo Gutierrez, i Madrid 2015 och den senaste kom med Alejandro Galan så sent som 2019 i Buenos Aires. 

Mieres flyttade tidigt i sin karriär till Spanien och har vid flertalet tillfällen representerat Spanien istället för Argentina vid mästerskap. 2012 testades han även positivt i en dopingkontroll och det var länge oklart om han skulle fortsätta spela. 

Juani Mieres kommer nu fortsatt vara involverad i padel som tränare. Han tränar denna säsong talangen Ivan Ramirez med bas på anrika Vita 10 i Madrid.

Den här artikeln handlar om: