Montage: Bildbyrån
Svenska Landslaget

Förbundskapten Mari Andersson inför landslagsuttagningen

ANNONS

I början av oktober avgörs EM 2023. PadelDirekt har pratat med förbundskapten Mari Andersson som avslöjar att truppen presenteras nästa vecka och att Carolina Navarro Björk ser fram emot mästerskapet.

I helgen avgörs den femte deltävlingen av Swedish Padel Tour. Det är den sista SPT-tävlingen innan EM-truppen presenteras. 

— Jag och Bjösse (Jonas Björkman) kommer att presentera landslagstruppen i slutet av nästa vecka, säger Mari Andersson till PadelDirekt. 

SPT5 går av stapeln på Time 4 Padel i Göteborg. Tävlingen blir väldigt intressant att följa då flera spelare gör säsongsdebut på touren. Mari Andersson berättar att det är en bra chans för spelarna att visa upp sig. 

— Helgens SPT-tävling är egentligen inte mer viktig än någon annan SPT-tävling. Men det är givetvis en jättebra chans för spelarna att visa upp sig igen efter sommaren och visa vilken form man är i. Sen är det så att uttagningen inte hänger på en tävling. Men självklart blir det jättespännande med SPT-tävlingen som kommer i Göteborg.

"En rolig utmaning"

Finns det något du kommer kolla lite extra på under helgens tävling?
— Jag skulle säga att det definitivt kommer vara hur spelarna passar att spela ihop med varandra. Eftersom det är en av de tuffaste utmaningarna när vi är på ett mästerskap — att man parar ihop olika konstellationer som kanske inte har spelat lika mycket än de så kallade ordinarie paren i vanliga fall. 

Hon fortsätter:

— Det är en rolig utmaning som man har som förbundskapten att försöka hitta de lösningarna. Vi har märkt i alla mästerskap att man oftast snurrar runt ganska mycket, säger Mari Andersson.

Förbundskaptenen tilläger också att hon ser fram emot att se spelarna med mindre erfarenhet.

— Jag ser också fram emot är att se utmanarna. Allt från yngre spelare och spelare med mindre erfarenheter. Alltså de som har spelat i färre år än de mer rutinerade spelarna.

Foto: Carolina Navarro Björk

Carolina Navarro Björk var en del av Sveriges VM-trupp i fjol. Nu väntar EM och förbundskaptenen berättar att världsspelaren återigen ser fram emot att bära den blågula landslagströjan. 

— Jag har fått jättebra indikationer från Carolina Navarro Björk som är skittaggad på att spela ett EM och representera Sverige igen i ett mästerskap. Det känns jättepositivt. Jag har ju inte tagit ut något lag än, men jag har ju självklart haft en dialog med henne under hela säsongen.

Hon fortsätter: 

— När man har en sån stjärna i laget så blir det väldigt intressant med hur vi bygger upp truppen, säger förbundskapen Mari Andersson. 


ARKIV: Paquito med konstslag utanför buren under Stockholms WPT.
 

Den här artikeln handlar om: