Foto: World Padel Tour
Internationell padel

Juan Martin Díaz avslutar karriären: "Frustrationen över att inte kunna prestera som jag önskar"

ANNONS

Juan Martin Díaz, världsetta 14 år i rad, har beslutat att lägga racket på hyllan efter säsongen 2023, vilket han avslöjade i en exklusiv intervju med Mundo Deportivo.

Den argentinske legendaren Juan Martin Diaz har meddelat att han lägger av i slutet av den nuvarande säsongen och avslutar därmed en anmärkningsvärd 30-årig resa inom den professionella padelsporten.

Han tar farväl av banan vid 48 års ålder och sätter därmed punkt för en framgångsrik professionell karriär som förvandlat honom till en legend inom sporten.

"Fram till slutet av det här året, om inget oförutsett inträffar, kommer jag att fortsätta spela. Utöver det kommer jag inte att göra det. Dessutom kommer jag att göra allt för att göra det eftersom det alltid är något som stör mig, och jag tror att det är det som frustrerar mig på banan, oavsett om det är med mig själv eller min partner - frustrationen över att inte kunna prestera som jag önskar. Om det blir för mycket för mig är det över", sa Juan Martin i en intervju med Mundo Deportivo.

Juan Martin Díaz höll världens högsta ranking i nästan 14 år i rad och bildade ett oslagbart partnerskap tillsammans med Fernando Belasteguín.

Hans snabba och aggressiva padelstil blev ett riktmärke för många nutida spelare som såg honom som sin förebild.

"Jag flyttar till Miami"

Även om Juan Martin tar ett steg bort från tävlingsspelet kommer han att förbli involverad i padelvärlden, men i en annan roll. Argentinaren har presenterats som ny strategisk rådgivare för ett av lagen i nordamerikanska PPL, New York Atlantics, och kommer att flytta till Miami för att delta i ett projekt som heter Reserve Padel.

"Jag är på väg till Miami. Jag flyttade dit för några dagar sedan för att bli en del av Reserve Padel, ett projekt som leds av Wayne Boich, som jag har känt i över ett decennium. Det var rätt ögonblick för mig att bidra i ett så betydelsefullt land", uttryckte den argentinska legenden.


Arkiv: Di Nennos otroliga slag chockar kommentatorerna
 

Den här artikeln handlar om: