Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Alex Ruiz talar ut efter wildcardet: "Vi är människor"

ANNONS

Alex Ruiz och Juan Tello fick wildcard till Madrid Premier Padel då paret missade anmälningstiden. Beslutet har kritiserats från flera håll. 
Nu talar Alex Ruiz ut om situationen. 

Alex Ruiz och Juan Tello missade anmälningen till Madrid Premier Padel. Men paret gick inte miste om turneringen, då FIP delade ut ett wildcard till spelarna som femteseedade. 

Beslutet har kritiserats. Den spanska spelaren Álvaro Cepero menade att det var ett orättvist beslut mot andra spelare.  

"De missade deadline för registrering två gånger. Fredagen var det första datumet, och sedan sköt organisationen upp det i ytterligare tre dagar till söndagen, och de glömde igen. De fick  ett wildcard, men eftersom de har poäng har de ingen wildcard-plats, och den orättvisa delen är att Lucho (Capra) och Maxi (Sanchez) lämnas utanför de bästa seedningarna", sade spanjoren i en intervju med Padel Alto (Padeldirekts systersajt). 

"Vi är människor"

Nu talar spelaren själv, Alex Ruiz, ut om situationen för den spanska tidningen Marca

“Vi är människor, vi spelar på två tourer, där en av dem stänger för registreringar en timme innan, och den andra tre veckor innan, plötsligt är det två veckor innan, de ändrar datumet. I det här fallet missade vi det och vi gick till FIP för att se om vi kunde delta på ett helt lagligt sätt. De berättade för oss att det fanns en möjlighet att få ett wildcard och att reglerna är helt lagliga”, säger Ruiz till Marca.

Han fortsätter: 

“Jag tror att en annan spelare i mitt ställe, med så många år på touren, skulle göra samma sak. Det var inte rättvist att inte be om det där wildcardet och bli utesluten ur turneringen på grund av ett mänskligt misstag. Jag är mycket tacksam mot arrangören av Premier Padel Madrid eftersom han välkomnade mig med öppna armar, det är en mycket fin gest”.

Alex Ruiz och Juan Tello tog sig till åttondelsfinal i turneringen.


Arkiv: Di Nennos otroliga slag chockar kommentatorerna
 

Den här artikeln handlar om: