Foto: Premier Padel
Premier Padel

Tapia och Coello vinner sin första Premier Padel-titel

ANNONS

Arturo Coello och Agustín Tapia tog sin första titel som par på Premier Padel-touren efter att ha besegrat Chingotto och Navarro i en jämn final.

Herrfinalen i Italy Major Premier Padel bestod av de två bästa paren i turneringen.

På ena sidan Paquito Navarro och Federico Chingotto, som gick in i matchen i storform och hade inte tappat ett enda set under hela turneringen. Mot dem stod säsongens mest formstarka duo, Agustín Tapia och Arturo Coello, som siktade på sin första titel på Premier Padel-touren.

Matchen började jämnt, båda paren försökte utan framgång att ta kontroll över spelet. Ett fullsatt Foro Itálico hejade på varje poäng, medan spelet fortsatte att vara jämnt. Men precis när det verkade som om det första setet skulle avgöras i ett tiebreak, säkrade Tapia och Coello det avgörande breaket och vann setet med 7-5.

Första Premier Padel-titeln för paret

Navarro och Chingotto kunde inte ha startat det andra setet på ett bättre sätt. Duon var fast beslutna att göra en comeback och säkrade snabbt ett break för att ta ledningen.

Men i det åttonde gamet gjorde Tapia och Coello en comeback, tog igen underläget och tog matchen till ett tiebreak, där de segrade.

Slutresultatet blev 7-5, 7-6 till Coello/Tapia, som därmed säkrade sin första Premier Padel-titel.

Premier Padel fortsätter nästa vecka då touren besöker Madrid för att anordna säsongens första turnering i P1-kategorin.


Arkiv: Di Nennos otroliga slag chockar kommentatorerna
 

Den här artikeln handlar om: