Foto: Premier Padel
Premier Padel

Triay och Ortega skriver historia — säkrade titeln i Rom

ANNONS

Gemma Triay och Marta Ortega vinner historiens första damtitel på Premier Padel efter en seger över världsettorna.

I dag väntade damfinalen av Premier Padel. Förhandsfavoriterna möttes i en match som förgylldes av spännande dueller och en magisk atmosfär på Foro Itálico. 

Gemma Triay och Marta Ortega besegrade tvillingarna Sánchez Alayeto i raka set under gårdagen. I dag stod Paula Josemaria och Ariana Sánchez på andra sidan nätet.

Stor ledning

I inledningen av matchen visade Triay och Ortega upp ett skickligt spel och var väldigt samspelta vilket resulterade i en 5-0-ledning. Världsettorna påbörjade en comeback men Triay och Ortega stod emot och vann första set med 6-3.

Andra set inleddes jämnt, spelarna fick kämpa för poängen och båda paren var starka i sina servegame. Vid 3-2 vann Josemaria och Sánchez break och vann sedan setet med 6-3.

Avgörande set

Ett tredje set fick avgöra kampen på Foro Itálico. Båda paren fick återigen kämpa för poängen och många jämna dueller präglade setet. Vid 2-1 vann Triay och Ortega break och tog ledningen. Men världsettorna stod för en stark prestation och utjämnade ställningen till 4-4. 

Matchen blev bara bättre och bättre med otroliga dueller. Efter nästan tre timmars kamp vann till slut Gemma Triay och Marta Ortega sin första titel som par.

Matchresultat: 6-3, 3-6, 7-5.

— Jag är så glad, det är underbart att spela här. Denna final var en historisk seger, första Premier Padel-titeln, första vinsten som par och första gången vi besegrar Josemaria och Sánchez, sa Gemma Triay efter vinsten.

Under nästa vecka avgörs Madrid P1 Premier Padel i Spanien.

.


ARKIV: Gonzales läckra konstslag

Den här artikeln handlar om: