Montage: Instagram (Delfi Brea ) och WPT
Internationell padel

Delfi Brea exklusivt till PadelDirekt: "Jag tror att vi är redo att bli världstvåor"

ANNONS

Den argentinska spelaren Delfina Brea talade med Padel Alto (PadelDirekts systersajt) om de stora ögonblick hon har upplevt tillsammans med sin partner Bea González. 
— Vi vet att om vi spelar bra och är samspelta så kan vi bli det bästa paret", sa Delfi till Padel Alto.

Efter sin debut vid Premier Padel Major i Rom, där damerna tävlar för första gången, hade Delfina Brea ett exklusivt samtal med Padel Alto och reflekterade över sitt samarbete tillsammans med Bea González.

Paret, som bestämde sig för att gå samman i början av april, har förbättrat både sitt spel och sina resultat och visat stor stabilitet på banan.

— Vi började kampera ihop med förhoppningen om att bilda ett starkt par. Att gå samman mitt i säsongen är inte lätt, man anpassar sig nästan allt eftersom turneringarna pågår, och jag tycker att vi blir bättre och bättre.

"Det är ett nöje att spela med Bea"

Bara tre månader efter deras inledning av samarbetet har paret redan uppnått utmärkta resultat. Bea och Delfi korades till mästare i Danmark och Valladolid, och nådde dessutom final i Österrike och Frankrike.

Hade ni förväntat er att uppnå sådana resultat så snabbt?
— Nej, men man byter alltid partner för att uppnå bättre resultat, det är klart, och den som säger något annat ljuger. När vi bestämde oss för att samarbeta var det för att sikta högre, och det är vad vi har gjort. Det är ett nöje att spela med Bea. Vi kommer väldigt bra överens och saker och ting rullar på bra mellan oss.

Paret har känt varandra i flera år sedan deras första samarbete 2019. Vänskapen mellan spanjorskan och argentinskan är det som förenar dem, och deras goda relation på planen återspeglar hur bra de kommer överens utanför planen.

— Vi känner varandra väldigt bra. Vi vet redan vad den andra tänker, så kommunikationen mellan oss är väldigt bra.

"Vi kan bli världstvåor."

Sánchez/Josemaría och Salazar/Triay har under de senaste åren dominerat på damsidan i World Padel Tour och intagit första och andra plats på rankingen, klart före resten av paren.

Alejandra Salazars frånvaro från banan då hon återhämtar sig från en operation av sin högra arm har skapat ett utrymme för Brea och González att kämpa om andraplatsen på världsrankingen.

Tror du att Alejandra Salazars frånvaro har gett er en möjlighet?
— Vi tror det. Vårt första mål är att spela bra, vi vet att om vi spelar bra och är samspelta så kan vi bli världstvåor. Nuförtiden är det mycket svårt att nå förstaplatsen: Paula och Ari är på en väldigt hög nivå, och vi känner båda att vi behöver mer förberedelser för det. Men för att bli nummer två tror jag att vi är redo, och vi kommer att göra allt för att avsluta året där.

Debut på Premier Padel-touren

Damklassen har redan gjort sin debut på Premier Padel och det kunde inte ha varit på en mer ikonisk plats än Foro Itálico i Rom. För Delfina är det verkligen speciellt att tävla i Rom.

— Platsen är fantastisk, det finns få saker som är jämförbara med att tävla här. Vi njuter av det till fullo, med mycket glädje och entusiasm.

Brea och González har redan inlett turneringen i Italien och säkrade kvartsfinalplatsen tidigare i dag, även om väderförhållandena inte har varit de bästa under turneringen.

— Banan är utmanande, det är väldigt varmt och poängen blir långa. Du behöver mycket tålamod och mental förberedelse före matcherna eftersom dessa förhållanden jämnar ut förutsättningarna för alla par. Det kommer att bli en turnering med skrällar.

Möte med påven

Rom väcker trevliga minnen för Delfina, för två månader sedan besökte hon Vatikanen och träffade påven.

Den argentinska spelaren träffade påven som en del av ett välgörenhetsinitiativ, där hon fick ett specialdesignat racket signerad av honom, som senare auktionerades ut för en god sak.

För Delfina är upplevelsen något som hon kommer att bära med sig resten av livet.

— Påven döpte mig när jag var liten eftersom jag bodde nära kyrkan där han arbetade, så det var något väldigt magiskt på det sättet. Det här är platser och människor som väcker mycket känslor. Han är en mycket jordnära person, ödmjuk och enkel ... bara att prata om det ger mig gåshud eftersom det var ett supermagiskt ögonblick. Han har betytt mycket för min familj, så det var väldigt känslosamt.


ARKIV: Gonzales läckra konstslag

Den här artikeln handlar om: